Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Νέος πρόεδρος στην Επιτροπή Παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης!

Στην επιτροπή μετέχουν η διευθύντρια φαρμακείου του νοσοκομείου "?γιος Σάββας” Ουρανία Τοδούλου (αναπληρώτρια Μ. Βλάχου), ο δερματολόγος Σοφία Παπανίκου (αναπληρώτρια Αν. Αποστολοπούλου), η προϊσταμένη Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτα Λίτσα (αναπληρώτρια Χ. Κάνη), η πρόεδρος του ΕΟΦ Αικατερίνη Αντωνίου (αναπληρώτρια Δ. Μακριδάκη), η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Λειτουργίας της ΗΔΙΚΑ Ελπίδα Φωτιάδου (αναπληρώτρια Αντ. Πάνου) και ο γενικός γιατρός Ελευθέριος Θηραίος (αναπληρωτής Χ. Καρανίκας).



Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας είναι επιτακτική η ανάγκη ελέγχου της δαπάνης αφού από την αρχή του έτους, παρατηρούνται αυξητικές τάσεις . Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η υπέρβαση φαίνεται να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια το πρώτο τετράμηνο, όταν πέρυσι ήταν 200 εκατομμύρια ολόκληρο το έτος.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η προϋπολογισθείσα ετήσια φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ είναι κάτω από τα 2 δισ. ευρώ και τις όποιες υπερβάσεις θα κληθούν να πληρώσουν οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή εντείνεται η ανησυχία για το γεγονός ότι η κατανάλωση φαρμάκων δεν εμφανίζει αξιόλογη μείωση τα τελευταία χρόνια παρά την κρίση και τις περικοπές.

ΠροηγούμενοΕπόμενο