Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Με το σταγονόμετρο η χορήγηση αυξητικής ορμόνης στα νοσοκομεία Παίδων!



Από το… μαρτύριο της σταγόνας που υφίστανται τα δημόσια νοσοκομεία σε ό,τι αφορά στην κρατική χρηματοδότηση, δεν εξαιρούνται τα παιδιατρικά νοσοκομεία, με τις προμήθειες φαρμάκων και υλικών ουσιαστικά να έχουν παγώσει.
Η αυξητική ορμόνη η οποία συγκαταλέγεται στα φάρμακα υψηλού κόστους, προμηθεύεται και διακινείται από τα φαρμακεία όλων των δημόσιων νοσοκομείων. Τις τελευταίες ημέρες όμως υπήρξε εμπλοκή και αναζητείται λύση από την 1η Υγειονομική υπηρεσία.

Όλα ξεκίνησαν όταν γονείς παιδιών με Σύνδρομο Turner που αναζήτησαν την απαραίτητη αυξητική ορμόνη από το φαρμακείο του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" ενημερώθηκαν ότι το φάρμακο δεν είναι άμεσα διαθέσιμο και πρέπει να το αναζητήσουν ξανά μετά από μερικές εβδομάδες.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Παππασάββας δήλωσε  ότι υπάρχει ένας προγραμματισμός σχετικά με τις δοσολογίες, τον οποίο και προσπαθούν τα δύο Παίδων να τηρούν και πρόσθεσε ότι εκτός από το κόστος της θεραπείας και του μεγάλου όγκου των ασθενών, υπάρχουν και τα προβλήματα που προέκυψαν από τα capital controls. Για το θέμα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγλαΐα Κυριακού, έχει ήδη ζητήσει την παρέμβαση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
ΠροηγούμενοΕπόμενο