Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Η πολιτική μέσω της TV τον εκθέτει και κάνει κακό στην κυβέρνηση



 

 

Τα βέλη της σκληρής κριτικής του εκτόξευσε ο Αδωνις Γεωργιάδης κατά του Παναγιώτη Κoυρουμπλή μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Συγκεκριμένα έγραψε: Έστειλε ισοδύναμα 140 εκατ. για το 5ευρο που φέρνει ετησίως 19 εκατ. €!


Αφορμή για τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο κ. Γεωργιάδης για τον υπουργό Υγείας, ήταν οι δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή στην πρωινή εκπομπή του Mega, ότι οι δανειστές ζήτησαν την επαναφορά του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, το οποίο κατήργησε η κυβέρνηση, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αντιπροτείνει ισοδύναμα μέτρα ύψους 140 εκατ. ευρώ. Επιπλέον εξέφρασε την πρόθεσή του να μην επιστρέψει το εισιτήριο των πέντε ευρώ επισημαίνοντας ότι εκτός των άλλων αρνητικών συνεπειών στις τσέπες των ασθενών, το διοικητικό κόστος μίας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Ήταν εν πολλοίς λογικό να ...ξεσπαθώσει ο Α. Γεωργιάδης κατά του νυν υπουργού Υγείας και να κάνει λόγο για "διαχειριστική ανεπάρκεια-ασχετοσύνη του κ. Κουρουμπλή" αφού το 5ευρω έφερνε ετησίως έσοδα 19 εκατομμύριων ευρώ όταν τα ισοδύναμα του Κουρουμπλή είναι 140 εκατομμύρια ευρώ.


 

Όμως αυτή δεν είναι η μόνη πολιτική γκάφα που χρεώνεται ο νυν υπουργός Υγείας. Είναι πλέον σαφές ότι όλα τα πολιτικά σχέδια που δημοσιοποιεί μέσω των τηλεοπτικών καναλιών, κάτι στο οποίο αρέσκεται, καταρρέουν εντός 24ωρου. Και συνήθως τα παίρνει πίσω μετά τη γενική κατακραυγή των γιατρών, των ασθενών αλλά και των «πολιτικών του φίλων».


Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα παραδείγματα με την πρόθεσή του να επιβάλει πρόστιμο στους καρκινοπαθείς οι οποίοι δεν υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις, η αναγκαστική επιστροφή του 5ευρου για τις ιατρικές εξετάσεις που γίνονται στις δομές του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ αλλά και η επιστροφή στην ελεύθερη και χωρίς ωράριο λειτουργία των φαρμακείων, η απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος αλλά και το άνοιγμα της αγοράς για τα ΜΥΣΥΦΑ.

ΠροηγούμενοΕπόμενο