Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν και πάλι οι ιατρικές επισκέψεις στους γιατρούς


Μετά από αυτή την εξέλιξη δεν θα χρειασθεί να πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς με τον Οργανισμό, οι οποίοι πραγματοποιούσαν από την αρχή της εβδομάδας επίσχεση εργασίας.

Η απόφαση λήφθηκε, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, στη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, παρουσία του γενικού διευθυντή του ΕΟΠΥΥ κ. Γιάννη Βαφειάδη και του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλη Βλασταράκου.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι «αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Σε περίπτωση υπαναχώρησης, ωστόσο, η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ προειδοποεί ότι  θα καλέσει εκ νέου σε δυναμικές κινητοποιήσεις τα μέλη της από 1ης Σεπτεμβρίου»

Χρονοδιάγραμμα εξόφλησης

Σύμφωνα με την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί έλαβαν διαβεβαιώσεις για την εξόφληση των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων που έχουν υποβάλλει για τον περασμένο Μάρτιο, με χρονοδιάγραμμα εντός των επόμενων ημερών, και σε κάθε περίπτωση μέχρι τέλος Αυγούστου.

Επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ δεσμεύτηκε για την αποπληρωμή των γιατρών για τις επισκέψεις και πράξεις Απριλίου μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα ληξιπρόθεσμα συμφώνησαν ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αποπληρωμή των οφειλών των ετών προ του 2012 και ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των οφειλών του έτους 2012.

Συμφώνησαν επίσης ότι θα υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίηση της παράτασης της σύμβασης των ιατρών μέχρι 30/9/2015, καθώς τώρα είναι σε ισχύ συνεχείς παρατάσεις της σύμβασης που έληξε το 2014.

Τέλος, έγινε αποδεκτό το αίτημα των γιατρών να συμμετέχουν στους σχεδιασμούς και τις συζητήσεις του υπουργείου για το νέο μοντέλο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

ΠροηγούμενοΕπόμενο