Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Έρχεται η νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας! Πως θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς



Αποφασισμένη να μπούν οι βάσεις ώστε η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να λάβει ''σάρκα και οστά' φέρεται η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας. Στο πλαίσιο αυτό έχει δώσει ρητή εντολή στον ΕΟΠΥΥ να εκπονήσει τη σχετική μελέτη.
Ήδη ο Οργανισμός προχώρησε στην σύσταση Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την εκπόνηση «Μελέτης εκτίμησης και υπολογισμού της δυνατότητας παροχής ΠΦΥ από τον Δημόσιο Τομέα ανά περιφέρεια και ανά ειδικότητα» καθώς και την αξιολόγηση των τυχών επιπλέον αναγκών των ασφαλισμένων προκειμένου να ανατεθούν σε ιδιωτικούς παρόχους.

Όλες οι αλλαγές

Η ομάδα εργασίας φαίνεται ότι θα προτείνει την εφαρμογή ενός ευέλικτου συστήματος, στο οποίο θα συμμετέχουν τόσο οικογενειακοί γενικοί γιατροί όσο και άλλοι ειδικευμένοι. Επίσης, θα προβλέπονται και θα έχουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο οι οικογενειακοί νοσηλευτές.

Ειδικότερα, ο οικογενειακός γιατρός θα εργάζεται σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Θα υπογράφει συμβόλαιο με την Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία ανήκει και θα αμείβεται είτε μόνο με μισθό είτε και με μπόνους ανάλογα με την απόδοσή του. Δίπλα του θα έχει τους οικογενειακούς νοσηλευτές.

Οι μονάδες του ΠΕΔΥ θα στελεχωθούν και από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα βρίσκονται μέσα στις μονάδες υγείας και θα αξιολογούνται κάθε τρία χρόνια. Και αυτοί οι γιατροί θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.




ΠροηγούμενοΕπόμενο