Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Υπό κατάρρευση οι μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων και στην Αμερική

4/12/2023 2:51:56 πμ
Η Rite Aid -στα όρια της πτώχευσης- κλείνει επιπλέον 31 καταστήματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Παράλληλα με τις ειδήσεις για τα κλεισίματα φαρμακείων μεγάλων αλυσίδων στη Μεγάλη Βρετανία, έρχονται και οι ανακοινώσεις από αμερικανικές αλυσίδες που επίσης οδηγούνται σε «λουκέτα». 


Η πιο πρόσφατη έρχεται από τη Rite Aid, η οποία θα σταματήσει τη λειτουργία 31 φαρμακείων σε διάφορες πολιτείες της χώρας, επειδή εμφάνιζαν χαμηλές επιδόσεις, με στόχο να μειωθούν τα κόστη των ενοικίων και να ενισχυθούν τα συνολικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η αλυσίδα πριν από περίπου ένα μήνα αιτήθηκε να ενταχθεί σε ειδικό νόμο προστασίας από την πτώχευση και ανακοίνωσε τότε το κλείσιμο 150 φαρμακείων.


Σύμφωνα με το usatoday.com, οι λόγοι αυτής της δεινής κατάστασης της Rite Aid είναι η σημαντική πτώση των πωλήσεων αλλά και οι περισσότερες από χίλιες αγωγές (ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές), με τις οποίες κατηγορήθηκε ότι τροφοδότησε την επιδημία οπιοειδών εκτελώντας παράνομα συνταγές αναλγητικών. Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας είχε υποχωρήσει περισσότερο από 95% τον περασμένο χρόνο.


Οι άλλοι δύο κολοσσοί της αγοράς, η Walgreens και η CVS, έχουν επίσης πάρει αντίστοιχες αποφάσεις πρόσφατα: η πρώτη το περασμένο καλοκαίρι ανακοίνωσε το κλείσιμο 150 σημείων της στις ΗΠΑ και 300 στο Ην. Βασίλειο, ενώ η δεύτερη κλείνει 300 καταστήματα κάθε χρόνο από το 2021 έως το 2023.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»