Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Τσίπρας: Η υγεία στην 1η θέση των προτεραιοτήτων του

28/9/2015 10:10:27 πμ
Επιδιώκει να δημιουργήσει «μια μεταρρύθμιση εμβληματική για την ελληνική κοινωνία»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο τομέας της υγείας θα είναι στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μιλώντας για το «κρίσιμο θέμα της στήριξης του κοινωνικού κράτους σε όλες του τις πτυχές».


«Στην υγεία πρέπει να λειτουργήσουμε οργανωμένα και γρήγορα, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια της αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πρέπει να βάλουμε ως μεγάλο στόχο τη δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος Πρόνοιας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που μπορεί να αποτελέσει μια μεταρρύθμιση ιστορικής σημασίας· μια μεταρρύθμιση εμβληματική για την ελληνική κοινωνία».


Ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα της αντιμετώπισης της διαφθοράς και της διαπλοκής: «Να σπάσουμε το απόστημα. Να μπορέσουμε να κάνουμε τομές και ρήξεις με αυτό που και προεκλογικά ονομάσαμε παλιό πολιτικό σύστημα, φθαρμένο πολιτικό σύστημα, που κρατά τις δυνατότητες της χώρας και του ελληνικού λαού καθηλωμένες όλα αυτά τα χρόνια».


Επίσης ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την άμεση σύσταση ενός καινούριου συμβουλίου, του «Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής», στο οποίο θα συμμετέχουν τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας, με κύριο στόχο το συντονισμό των πολιτικών για τη στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή