Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Το νέο κύμα ψύχους φουντώνει εκ νέου τα κρούσματα γρίπης

9/2/2017 12:51:42 μμ
51 οι νεκροί και κανείς ακόμη δεν πρέπει να εφησυχάζει
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



 

Το νέο κύμα ψύχους που αναμένεται στο τέλος αυτής της εβδομάδας έχει κινητοποιήσει εκ νέου τις υγειονομικές αρχές οι οποίες προειδοποιούν για νέα έξαρση των κρουσμάτων εξαιτίας του κρύου που θα επικρατήσει.


Οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πλέον αργά για το αντιγριπικό εμβόλιο και καλούν τους πολίτες που τυχόν εμφανίσουν συμπτώματα γρίπης να επικοινωνήσουν με το γιατρό της για την λήψη αντιικών φαρμάκων που προστατεύουν από τις επιπλοκές της νόσου.

Εντωμεταξύ, ο απολογισμός δεν αφήνει περιθώριο για εφησυχασμό καθώς 51 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας των επιπλοκών της γρίπης και 168 είναι οι ασθενείς σε ΜΕΘ.


Παρόλο που η καταγραφή και η ανάλυση των στοιχείων συνεχίζεται καθ όλη την περίοδο που καταγράφονται κρούσματα των ιών, τα δεδομένα δείχνουν πως η βασική επιπλοκή της γρίπης που οδηγεί στο νοσοκομείο είναι η πνευμονία, ενώ η αναπνευστική ανεπάρκεια αναφέρεται ως αιτία θανάτου των περισσοτέρων θυμάτων.


Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα της νόσου, και όπως αυτά αποτυπώνονται στις εβδομαδιαίες επιδημιολογικές εκθέσεις, το κύμα της γρίπης είχε μια έντονη ανοδική πορεία τον μήνα Ιανουάριο, φτάνοντας σε υψηλά επίπεδα το τελευταίο δεκαήμερο. Ο αριθμός των περιστατικών (μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί 26 θάνατοι) κατέδειξε την υψηλή δραστηριότητα της γρίπης. Μάλιστα, οι ειδικοί παρατήρησαν πως με βάση τα στοιχεία το κύμα της γρίπης έφτασε στην κορύφωσή του και άρχισε να υποχωρεί ελαφρά.


Το βασικό στέλεχος που απομονώνεται τώρα στις εργαστηριακές εξετάσεις των ασθενών και των θανόντων είναι το Α(Η3Ν2). Οι ειδικοί αναφέρουν όμως ότι έχει καταγραφεί στο πρόσφατο παρελθόν να επικρατούν δύο στελέχη της γρίπης την ίδια περίοδο, σε διαδοχικό χρονικό διάστημα, το Α(Η3Ν2) και το Β.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους