Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Το εμβόλιο με τον κωδικό rVSV ίσως εξαφανίσει τον Έμπολα

5/12/2014 11:18:48 πμ
Η MSD και η εταιρεία NewLink Genetics Corp συνεργάζονται στην έρευνα και παρασκευή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μια ισχυρή συνεργασία φαρμακευτικών εταιρειών ίσως οδηγήσει στη δημιουργία ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση του ιού 'Εμπολα, καθώς η κλινική ανάπτυξη, η τεχνογνωσία παραγωγής και η κλιμάκωση εφαρμογής θεωρούνται σημαντικές για την επιτυχία του εμβολίου.

Ήδη η εταιρεία MSD και η εταιρεία NewLink Genetics Corp. ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε αποκλειστική διεθνή συμφωνία έρευνας, ανάπτυξης, παρασκευής και εμπορίας του υποψήφιου, υπό διερεύνηση εμβολίου rVSV-EBOV της NewLink για τον ιό Έμπολα, εισάγοντας ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα κατά του ιού παγκοσμίως.

Το υποψήφιο εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC), αξιολογείται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές Φάσης I. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων αυτών, ο Φορέας NIH (Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας) των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει, στις αρχές του 2015, μία μεγάλη, τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη μελέτη Φάσης III για την αξιολόγηση της ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του εμβολίου rVSV-EBOV, καθώς και άλλων υπό διερεύνηση εμβολίων για τον Έμπολα που ανέπτυξαν από κοινού το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και η εταιρεία GlaxoSmithKline.

«Τα δραστικά εμβόλια του ιού Έμπολα θα αποτελέσουν κρίσιμο συστατικό του συνόλου των μέτρων πρόληψης και ελέγχου, τόσο για τους ανθρώπους που διατρέχουν κίνδυνο λοίμωξης από τον ιό, όσο και για να αποτραπούν μελλοντικές επιδημίες, σε όλο τον κόσμο», είπε ο Dr. Julie Gerberding, Πρόεδρος του Τμήματος Εμβολίων της Merck. «Η MSD δεσμεύεται να εφαρμόσει όλη την τεχνογνωσία που διαθέτει στα εμβόλια, για να καλύψει σημαντικές και παγκόσμιες ανάγκες υγείας και, μέσω της συνεργασίας μας με την NewLink, προσδοκούμε να προάγουμε την ενίσχυση της δημόσιας υγείας σε αυτήν την επείγουσα και παγκόσμια προτεραιότητα υγείας».

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, στην MSD θα χορηγηθούν τα αποκλειστικά δικαιώματα του υποψήφιου εμβολίου rVSV-EBOV, καθώς και όλων των επακόλουθων προϊόντων.

Κλινικές δοκιμές Φάσης I του εμβολίου rVSV-EBOV διεξάγονται αυτή τη στιγμή στο Στρατιωτικό Κέντρο Ερευνών Walter Reed και στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) του NIH. ?λλες μελέτες Φάσης I βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζεται να ξεκινήσουν σε κέντρα κλινικής έρευνας σε Ελβετία, Γερμανία, Κένυα, Γκαμπόν σε μια προσπάθεια που συντονίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στον Καναδά από το Καναδικό Δίκτυο Έρευνας για την Ανοσοποίηση.

«Αυτό το εμβόλιο είναι το αποτέλεσμα πολλών ετών σκληρής δουλειάς και καινοτομίας από τους Καναδούς επιστήμονες. Είμαστε ευχαριστημένοι που αυτή η νέα συμμαχία σε συνδυασμό με τις κλινικές μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την πιθανότητα το εμβόλιο να κάνει τη διαφορά στην διεθνή ανταπόκριση στην επιδημία Έμπολα», είπε η Υπουργός Υγείας του Καναδά, κ. Rona Ambrose.

Σχετικά με την Πλατφόρμα του Εμβολίου rVSV

Η επιστημονική πλατφόρμα αυτού του εμβολίου βασίζεται σε ένα εξασθενημένο στέλεχος του ιού της φυσαλιδώδους στοματίτιδας, το οποίο έχει τροποποιηθεί για να εκφράζει μία πρωτεΐνη του ιού Έμπολα που παίζει θεμελιώδη ρόλο στην εγκατάσταση της λοίμωξης από τον ιό. Το εμβόλιο rVSV-EBOV δημιουργήθηκε από επιστήμονες στο Εθνικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Καναδά.



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"