Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Το εμβόλιο κατά του HPV μείωσε σημαντικά τα περιστατικά καρκίνου

20/6/2018 12:14:27 μμ
Έρευνα αποκαλύπτει στοιχεία για τη Βρετανία, όπου ο εμβολιασμός γίνεται συστηματικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο - ασπίδα ενάντια στον ιό HPV έχει σχεδόν εξαλείψει τις μολύνσεις σε νεαρές γυναίκες, στις χώρες που γίνεται συστηματικά.


Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Infectious Diseases και ουσιαστικά αναφέρεται στο παράδειγμα της Βρετανίας, όπου η επικίνδυνη νόσος τείνει να εκριζωθεί. Μάλιστα οι υποστηρικτές του εμβολίου λένε ότι αν αυτό επεκταθεί και στους άνδρες, θα μπορούσε να αποτρέψει χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου κάθε χρόνο.


Σύμφωνα με νέα στοιχεία του βρετανικού ΕΣΥ, το ποσοστό εμφάνισης του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) στις γυναίκες ηλικίας από 16-21 ετών, οι οποίες εμβολιάστηκαν μεταξύ του 2010 και του 2016, μειώθηκε κατά 86%.


Περισσότερες από 3.000 γυναίκες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας κάθε χρόνο στη Βρετανία και πάνω από 800 θα πεθάνουν από τη νόσο, με τις περισσότερες περιπτώσεις να προκαλούνται από αυτόν τον ιό.


Ο εμβολιασμός και των αγοριών συζητιέται ήδη από την αρχή της κυκλοφορίας του εμβολίου, αλλά η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στα κορίτσια. Ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο ιός HPV προκαλεί περίπου 2.000 κρούσματα καρκίνου στους άνδρες κάθε χρόνο και περίπου 650 θανάτους, κυρίως από καρκίνο του λαιμού. Φυσικά ελλοχεύει πάντα ο μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης στους σεξουαλικούς συντρόφους.


Ο καθηγητής Christopher Nutting, σύμβουλος Ογκολόγος στο Νοσοκομείο Royal Marsden στο Λονδίνο, δήλωσε: "Η εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού για τον HPV θα σώσει χιλιάδες ζωές και η προσθήκη των αγοριών στο πρόγραμμα εμβολιασμού είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Σχεδόν όλες οι περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σχετίζονται με τον HPV, οπότε σχεδόν όλα αυτά τα περιστατικά θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Βέβαια θα υπάρξει μια περίοδος τουλάχιστον 10-15 ετών, πριν δούμε να μειώνονται τα ποσοστά καρκίνου στο λαιμό".


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους