Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Τι προκαλεί η έλλειψη άσκησης στα οστά των παιδιών

3/4/2017 10:03:27 πμ
Πώς να εξασφαλίσουμε υγιή και γερά οστά στα παιδιά μας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Όσο λιγότερο ασκούνται τα νεαρά παιδιά και έφηβοι, τόσο πιο αδύναμα οστά θα έχουν ως ενήλικες, σύμφωνα με καναδική έρευνα που μελέτησε τη φυσική δραστηριότητα και τη δύναμη των οστών σε έφηβους εθελοντές.


Αναλυτικά, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά εξέτασαν 309 αγόρια και κορίτσια στις πιο κρίσιμες ηλικίες για την υγεία των οστών, όταν δηλαδή δημιουργείται έως και το 36% του σκελετού και τα οστά είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα στη φυσική δραστηριότητα: στις ηλικίες 10-14 ετών για τα κορίτσια και 12-16 ετών για τα αγόρια.

 

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, οι έφηβοι που ασκούνταν λιγότερο, είχαν τα πιο αδύναμα οστά, καθώς δεν ασκούν αρκετά φορτία στα οστά τους, τα οποία προάγουν την οστική δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι η καθιστική ζωή θα τους καταστήσει ευάλωτους σε κατάγματα.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή δρ Λη Γκάμπελ, οι έφηβοι δεν πρέπει κατ' ανάγκην να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες για να τονώσουν την υγεία των οστών τους. Ακόμα και απλές δραστηριότητες, όπως ο χορός στο σπίτι ή το κυνηγητό στο πάρκο, είναι αποτελεσματικά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους