Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Τι έγινε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Υγείας

23/9/2015 2:15:31 μμ
Όλο το παρασκήνιο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Επανεκκίνηση στο χώρο της υγείας υποσχέθηκε ο νέος υπουργός κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου υγείας από τον υπηρεσιακό υπουργό.

Στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η επιτάχυνση διαδικασιών σε όλα, αλλαγή διοικήσεων στα νοσοκομεία, πάταξη της γραφειοκρατίας και του χρονοβόρου συστήματος προσλήψεων, αιμοδότηση των νοσοκομείων με νέους γιατρούς και περισσότερα χρήματα, πάταξη της διαφθοράς.

Από την πλευρά του ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας μάλιστα, Παύλος Πολάκης τόνισε ότι το χώρο τον ξέρει καλά, όπως και ο Ανδρέας Ξανθός, και δεν έχουν καμία δικαιολογία να καθυστερούν σε αυτά που πρέπει να γίνουν...


Αναλυτικότερα, παίρνοντας το λόγο ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "είμαστε σε μια φάση που η κοινωνία έδωσε μια ευκαιρία στην κυβέρνηση αυτή να κάνει restart. Να κανει επανεκίνηση με πιο σταθερό δημοσιονομικό περιβάλλον σε όλα τα επίπεδα. Από την οικονομία μέχρι τη δημόσια διοίκηση και τη λειτουργία των θεσμών. Αυτή η εντολή της κοινωνίας εμπεριείχε μεγάλη δόση σκεπτικισμού και κριτικής. αυτό πρέπει να το σεβαστούμε. Ξέρουμε ότι αυτά τα προβλήματα είναι πολλαπλά και συσσωρευμένα. Έχουμε να διαχειριστούμε ένα σύστημα υγείας που κλυδωνίζεται σε διαρκεί κίνδυνο γενικού μπλακ άουτ. Κι αυτό πρέπει να το αντιστρέψουμε".

 
Από την πλευρά του ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εξέφρασε αρχικά το παράπονό του ότι νιώθει άβολα αφού "εδώ ερχόμουν μόνο υπό καθεστώς διαμαρτυρίας και έχουμε παίξει ξύλο στην πόρτα και ήρθε η ώρα να κάθομαι σε αυτήν την καρέκλα" και στη συνέχεια εστίασε στις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν, όπως:

  • Μείωση του χρέους
  • Πάταξη της γραφειοκρατίας και του πελατειακού μηχανισμού
  • Χτύπημα  της διαφθοράς (διασυμβάσεις, ΜΜΕ, καπνά κλπ.).

Παραδίδοντας το υπουργείο υγείας ο υπηρεσιακός υπουργός ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν και έκανε μια εκτενής αναφορά στα πεπραγμένα του.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή