Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Τα πλεονεκτήματα της ανοικτής ρινοπλαστικής

10/12/2014 10:19:32 πμ
Διάσημοι χειρουργοί μίλησαν σε συμπόσιο στη Νέα Υόρκη για τη μέθοδο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Τη τεχνική της ανοικτής ρινοπλαστικής φαίνεται πως επιλέγουν, πλέον οι πλαστικοί χειρουργοί, για την αποκατάσταση τόσο της εμφάνισης όσο και της αναπνοής των ασθενών τους.


Κατά της διάρκεια του συμποσίου «The Cutting Εdge 34thAesthetic Surgery Symposium», το οποίο πραγματοποιήθηκε 4-6 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη, διάσημοι πλαστικοί χειρουργοί τόνισαν πως η ρινοπλαστική, που είναι σήμερα μία από τις πλέον πιο συχνές επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική, εκτός των καθαρά αισθητικών λόγων εφαρμόζεται στη διόρθωση περιπτώσεων, όπως της:


  • αναπνευστικής δυσχέρειας (βαλβίδα)
  • σκολίωσης ρινικού διαφράγματος
  • μετατραυματική βλάβη του σκελετού
  • γεννητικών ανωμαλιών.

Κι αυτό γιατί η μύτη παίζει καθοριστικό ρόλο στην εικόνα του προσώπου και στην ψυχολογία του ανθρώπου. Για το λόγο αυτό εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο καταφεύγουν κάθε χρόνο στην αποκατάσταση-αναμόρφωση της μύτης τους.


Τεχνικές ρινοπλαστικής που εφαρμόζονται


Δύο είναι οι βασικές χειρουργικές τεχνικές που εφαρμόζουν οι πλαστικοί στη ρινοπλαστική: Η ανοικτή και η κλειστή.

  • Η ανοικτή ρινοπλαστική επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και χειρουργική ακρίβεια για αυτό και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που απαιτείται λεπτομερής τροποποίηση του ακρορινίου (όταν δηλαδή η άκρη της μύτης είναι ασύμμετρη, υπερμεγέθης κλπ), όταν υπάρχει σοβαρή μετατραυματική βλάβη του σκελετού της μύτης (π.χ. μετά από ατύχημα), όταν γίνεται αποκατάσταση για τη διόρθωση προβλημάτων μετά από προηγούμενη ρινοπλαστική και σε περιπτώσεις συγγενών ανωμαλιών. Στην ανοικτή ρινοπλαστική εκτός από τις μικρές ανεπαίσθητες τομές στο εσωτερικό των ρουθουνιών γίνεται και μια μικρή αόρατη τομή μεταξύ αυτών.
  • Η κλειστή ρινοπλαστική γίνεται όταν το πρόβλημα εντοπίζεται στη ράχη της μύτης και το ακρορίνιο απαιτεί μικρή μόνο τροποποίηση. Οι τομές αυτής της τεχνικής γίνονται στο εσωτερικό των ρουθουνιών και είναι ανεπαίσθητες.

Τα μοσχεύματα που χρησιμοποιούνται στην αποκατάσταση οι πλαστικοί χειρουργοί, ανάλογα με την εμπειρία, τα λαμβάνουν από:

  • το διάφραγμα
  • το χόνδρινο τμήμα του αυτιού
  • το πλευρό του θωρακικού τοιχώματος
  • την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής
«Η φιλοσοφία της ανοιχτής ρινοπλαστικής, αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου, ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο και εξειδικεύεται στην ανοιχτή ρινοπλαστική, έγκειται στο γεγονός πως επεμβαίνουμε μόνο σε ότι είναι απαραίτητο, όπου ενδείκνυται, αφαιρώντας ή προσθέτοντας ανάλογα με το πρόβλημα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου. Συνεπώς, μπορούν πια, με τη μέθοδο της ανοιχτής ρινοπλαστικής, να εκτελούνται με ακρίβεια οι πιο απαιτητικές ρινοπλαστικές, τόσο αισθητικές όσο και αποκατάστασης για να έχουμε πολύ καλά και ακριβή αποτελέσματα».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την προσέγγιση των σύνθετων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"