Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Τα ...γύρισε ο Κουρουμπλής μετά τη γενική κατακραυγή

6/8/2015 9:29:33 πμ
Μια σκέψη έκανα... δήλωσε και μίλησε για υποκρισία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την οπισθοχώρηση επέλεξε τελικά ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά την γενική κατακραυγή από πολιτικούς της κυβέρνησης αλλά και το ιατρικό προσωπικό και τους συλλόγους ασθενών σχετικά με το μοντέλο πρόληψης του καρκίνου που σχεδίαζε και το οποίο είχε ως άξονα την «τιμωρία» αυτών που θα νοσήσουν, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν έχουν υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις για τη νόσο.

"Μια απλή σκέψη έκανα", δήλωσε μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα ενώ σε ανακοίνωσή του, αργά χθες το βράδυ, ανάφερε πως "όταν η ένταση των φαινομένων του καρκίνου δολοφονεί ανθρώπους και μάλιστα νέους ανθρώπους, η υποκρισία περισσεύει.

Η μακαριότητα κάποιων τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη περίπτωση υπηρετεί μόνο την αφέλεια; Ο προβληματισμός για την ενεργοποίηση της κοινωνίας δε μπορεί να ενοχοποιείται. Επιτέλους ας κατατεθούν εναλλακτικές προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί.Είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου.

Το γνωρίζουν πόσοι και πόσο; Το Σεπτέμβριο το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας, θα πρέπει να προχωρήσει στη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με στόχο το σχεδιασμό υλοποίησης ενός Εθνικού Σχεδίου αναχαίτισης μίας πραγματικής και μεγάλης απειλής που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω του προγράμματος ΕΚΕ «Πρόληψη»
Τι συζητήθηκε μεταξύ υπουργείου Υγείας και ΠΙΣ






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"