Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Τα ΦΥΚ παραμένουν τελικά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

8/7/2015 9:52:43 πμ
Τι θα σήμαινε η διάθεση αυτών των φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ παραμένουν τελικά τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με το in.gr ο υπουργός δήλωσε ότι «υπάρχει μια σκέψη να δοθεί η δυνατότητα σε πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας με κινητικά προβλήματα να μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους από ιδιωτικά φαρμακεία, όταν λόγω απόστασης δεν μπορούν εύκολα να προσεγγίσουν το πλησιέστερο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ». Αυτό όμως, αν θα πραγματοποιηθεί, αναμένεται μετά τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Σημειωτέον ότι σύλλογοι ασθενών με σοβαρές παθήσεις είχαν αντιδράσει έντονα στις φήμες που ήθελαν το υπουργείο Υγείας να εξετάζει τη διάθεση των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία που θα προκαλούσε μεγάλες αλλαγές στην πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ), κατά τον οποίο το μέτρο αυτό δεν θα συνέφερε ούτε τους ασθενείς (αφού από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ έπαιρναν εξάμηνες συνταγές), ούτε τα ιδιωτικά φαρμακεία (τα οποία δεν θα μπορούσαν να καλύψουν το κόστος), ούτε το κράτος (αφού τα ακριβά φάρμακα τα προμηθεύεται ο ΕΟΠΥΥ 40% φτηνότερα από ότι ο ιδιωτικός τομέας).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ