Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα ΦΥΚ στα ιδιωτικά φαρμακεία

3/7/2015 2:31:30 μμ
Η αντίδραση του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



"Παιχνίδια οικονομικών συμφερόντων στο χώρο του φάρμακου κρύβονται πίσω από την απόφαση του υπουργού Υγείας για τη διακίνηση των ακριβών φαρμακευτικών σκευασμάτων όχι από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αλλά από τα ιδιωτικά φαρμακεία", καταγγέλλει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με το Σύλλογο αυτοί που κερδίζουν από την υπό έκδοση Υπουργική απόφαση δεν είναι:

  • οι ασθενείς αφού για τα φάρμακα υψηλού κόστους τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εκτελούν εξάμηνες συνταγές άπαξ και μάλιστα όπου χρειάζεται και με αποστολή στο σπίτι.
  • ο πολύπαθος κρατικός κορβανάς αφού τα ακριβά φάρμακα τα προμηθεύεται ο ΕΟΠΥΥ 40% φτηνότερα από ότι ο ιδιωτικός τομέας.
  • το φαρμακείο της γειτονιάς αφού δεν μπορεί καλύψει το κόστος των ακριβών φαρμάκων.

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη του Συλλόγου, «αυτοί που κερδίζουν είναι οι νέοι μαυραγορίτες της υγείας που θα εμπορευτούν την ανάγκη για ζωή, στερώντας τα αναγκαία αλλά και ακριβά φάρμακα από τους Έλληνες ασθενείς, είτε δημιουργώντας τεχνικές ελλείψεις στην αγορά, είτε προχωρώντας σε παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων».


Μια τέτοια υπουργική απόφαση, τονίζει ο Σύλλογος, «θα είναι η αρχή του τέλους για φθηνό για το κράτος και ποιοτικό φάρμακο που θα καλύπτει πλήρως και δωρεάν τις ανάγκες των ασθενών και θα οδηγήσει ειδικά τους νεφροπαθείς στον αφανισμό. Οι οργανώσεις μας όπως και όλες σχεδόν των χρόνια πασχόντων δώσανε σκληρές μάχες με κάθε λογής συμφέροντα, αλλά και τρικλοποδιές που έβαζαν υπουργικοί σύμβουλοι, για να κρατηθούν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ανοικτά και μάλιστα με λειτουργίες που να εξυπηρετούν με αξιοπρέπεια πλήρως τις ανάγκες μας».


Τέλος, ο Σύλλογος καλεί τον υπουργό κ. Κουρουμπλή "να σταθεί στο ύψος του, να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες, να μείνει μακριά από τα παιχνίδια των οικονομικών συμφερόντων και να αφιερώσει χρόνο στα πραγματικά προβλήματα της υγείας που στοιχίζουν κάθε μέρα ανθρώπινες ζωές και όχι καταθέσεις στην Ελβετία".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο