Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Τα ελληνικά φάρμακα μπορούν να φέρουν πραγματική οικονομία στην Υγεία

17/11/2014 8:01:28 μμ
Διαβάστε τι προτείνει ο πρόεδρος της ΠΕΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις για τη χρήση ελληνικών γενόσημων φαρμάκων θα κατατεθούν στο υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θόδωρος Τρύφωνας.

Όπως εξήγησε κατά την διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα κινηθεί βάσει τριών αξόνων: την κάλυψη των ασθενών με ποιοτικό ελληνικό φάρμακο, την εξοικονόμηση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία και τη μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΦ, η ελληνική παραγωγή φαρμάκου μπορεί να καλύψει των 50% των αναγκών στα νοσοκομεία και το 70% της εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής περίθαλψης.

Αν υιοθετηθούν οι προτάσεις της ΠΕΦ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας, τότε θα προκύψει μία σειρά από πλεονεκτήματα: από την εξοικονόμηση πόρων στα ασφαλιστικά ταμεία, θα δημιουργηθεί «χώρος» για καινοτόμα φάρμακα για σπάνιες παθήσεις, οι επενδύσεις θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα για τα δημόσια ταμεία.

Αν η κυβέρνηση αρνηθεί την υλοποίηση αυτών των προτάσεων, οι οποίες δεν δημιουργούν δημοσιονομική επιβάρυνση, τότε θα ομολογεί ότι υπάρχει άλλη ατζέντα στο τραπέζι, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΦ.

Εντωμεταξύ, την Τρίτη 18 Νοεμβρίου αναμένεται η μεγάλη ετήσια συνάντηση της ΠΕΦ στο θέατρο Badminton με τίτλο «Ελληνικό φάρμακο: η λύση για την υγεία, την κοινωνία, την ανάπτυξη. Θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στη φαρμακοβιομηχανία αλλά και ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Υγείας Μ. Βορίδης.

Για όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν μέσω live streaming την εκδήλωση μπορούν από τις 18:00 να χρησιμοποιούν το ακόλουθο link :  http://www.hellasnews.tv/live/
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"






Σχετικά άρθρα

Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη