Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Τα Εθνικά Συστήματα Υγείας 27 χωρών βιώνουν σημαντική κρίση

6/11/2023 2:49:21 πμ
Τα προβλήματα κατέδειξε έρευνα από την Focus Bari σε συνεργασία με την IRIS Market Research Worldwide
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα Εθνικά Συστήματα Υγείας «υποφέρουν» διεθνώς και σημαντικό ποσοστό των πολιτών αποδίδουν τα προβλήματα στην αναποτελεσματική διαχείριση ή/και στην ανεπαρκή χρηματοδότηση. Ωστόσο η καλή, σωστή και οργανωμένη υγειονομική περίθαλψη είναι ένα θέμα που απασχολεί τους ανθρώπους παγκοσμίως ανεξαρτήτως της χώρας που ζουν, σύμφωνα με νέα έρευνα της Focus Bari σε συνεργασία με την IRIS Market Research Worldwide


Σύμφωνα με την «Έκθεση για την Υγειονομική Περίθαλψη - Παγκόσμια Μελέτη Εμπιστοσύνης Κοινού 2023» που υλοποιήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2023:

  • Σχεδόν 5 στους 10 πιστεύουν ότι το ελληνικό σύστημα υγείας βρίσκεται σε κρίση.
  • 4 στους 10 πιστεύουν ότι η ανεπαρκής χρηματοδότηση ευθύνεται για τα προβλήματα στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα.
  • Μόνο ο 1 στους 3 Έλληνες εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο η εθνική κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα της υγειονομικής περίθαλψης.


Συνολικά, οι απόψεις για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης τείνουν να είναι απαισιόδοξες, με την πλειονότητα να θεωρεί ότι το σύστημα υγείας της χώρας τους είτε βρίσκεται σε κρίση (25%) είτε επιδεινώνεται (32%). Μόνο το 7% πιστεύει ότι το σύστημα υγείας της χώρας είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ένας στους τρεις (35%) το χαρακτηρίζει σε απλά «καλή κατάσταση». Αντίθετα, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της Ιρλανδίας, σχεδόν οι μισοί πολίτες στην Ελλάδα, και πάνω από 4 στους δέκα στον Παναμά και τη Ρουμανία πιστεύουν ότι το σύστημα υγείας της χώρας τους βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης. Η ίδια έρευνα κατέδειξε πως λίγο λιγότεροι από τους μισούς πολίτες των 27 χωρών είναι σίγουροι ότι η ιατρική επιστήμη και η φαρμακευτική θα λύσουν τα περισσότερα από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η χώρα τους σήμερα. Σε αυτές τις δηλώσεις, τα επίπεδα εμπιστοσύνης είναι γενικά υψηλότερα στη Νότια Κορέα, στην Ινδία και στην Ισπανία και τα χαμηλότερα στη Βουλγαρία, στον Παναμά και στην Ελλάδα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την από κοινού διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων και ερευνητικών προγραμμάτων






Σχετικά άρθρα

Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη