Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Στροφή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη από το υπουργείο Υγείας

15/7/2014 10:00:04 πμ
Το υπουργείο Υγείας προωθεί εσωτερική ανακατανομή των πόρων και στρέφεται προς την πρωτοβάθμια περίθαλψη και την πρόληψη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Στην εσωτερική ανακατανομή των πόρων του προϋπολογισμού για την Υγεία προχωρά η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με στόχο να μη διαλυθεί το σύστημα περίθαλψης. Η στροφή τώρα γίνεται προς την πρωτοβάθμια περίθαλψη και την πρόληψη, επειδή κοστίζουν φθηνότερα.

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό η υφυπουργός Υγείας κ. Κ. Παπακώστα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Από την ελληνική πλευρά έναντι των δανειστών μας υπάρχει το εξής αξίωμα: η τήρηση του προϋπολογισμού Υγείας. Βεβαίως είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό, αλλά βάζουμε από την άλλη πλευρά την προϋπόθεση να μη διαλύεται το σύστημα περίθαλψης. Αυτό ετέθη σε πολύ ισχυρή βάση και εκτιμώ ότι είναι η αρχή, πάνω στην οποία θα κινηθεί η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου».

 


Συνέχισε, σημειώνοντας πως «υπάρχει η ανάγκη εσωτερικής ανακατανομής των πόρων, διότι η Υγεία είναι προτεραιότητα από τη φύση της και ειδικότερα η δημόσια υγεία και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Αυτό είναι εσωτερική συζήτηση και αφορά εμάς και όχι τους εταίρους μας. Θα δώσουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενισχύοντας σημαντικά την πρόληψη που βοηθάει να κρατάς τον πληθυσμό υγιή, αλλά επιπλέον κοστίζει λιγότερο στα συστήματα κοινωνικής προστασίας και στην οικονομία γενικότερα».


 

Όσο για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την έναρξη λειτουργίας του ΠΕΔΥ, είπε χαρακτηριστικά: «Το ΠΕΔΥ τώρα ξεκινάει να υλοποιείται και εμείς είμαστε εδώ να θεραπεύσουμε τυχόν προβλήματα που υπάρχουν κατά την εφαρμογή του... Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα πράγματα θα πρέπει να τα τρέξουμε με έναν ενιαίο βηματισμό. Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία να τρέχει γρηγορότερα και να μην ακολουθείται από τις υπηρεσίες».


 

Πηγή: iatronet.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη