Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σωτήριες οι παρεμβάσεις φαρμακοποιών σε συνταγές με ασπιρίνη

6/12/2023 7:38:14 μμ
Απέτρεψαν τη χορήγηση λανθασμένης αγωγής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Φαρμακοποιοί έδωσαν επικαιροποιημένες συστάσεις σε ασθενείς που παρατύπως τους είχε συνταγογραφηθεί ασπιρίνη, προλαμβάνοντας σοβαρές παρενέργειες για τους ασθενείς τους. Αυτό αποκαλύφθηκε σε μελέτη που διεξήγαν ερευνητές στο Hunterdon Medical Center της Νέας Υόρκης. 


Η μελέτη αφορούσε τις πρόσφατες οδηγίες που εξέδωσε η Επιτροπή Υπηρεσιών Πρόληψης των ΗΠΑ, οι οποίες ορίζουν να μη χορηγείται προληπτικά το φάρμακο σε ασθενείς με αθηρωσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο και σε άλλους πληθυσμούς που έχουν αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας.


Την οδηγία αυτή φαίνεται ότι δεν ακολούθησαν ορισμένοι γιατροί, με τους φαρμακοποιούς να συνιστούν την αλλαγή της συνταγογραφούμενης αγωγής προς όφελος της υγείας των ασθενών. Η μελέτη κοόρτης περιλάμβανε 22 ασθενείς ηλικίας 40 ετών και άνω, για τους οποίους η συνταγογράφηση ασπιρίνης κρίθηκε ακατάλληλη.


«Η επέκταση αυτής της παρέμβασης σε επιπλέον χώρους πρακτικής μπορεί να είναι ευεργετική για την προώθηση της κατάλληλης χρήσης της ασπιρίνης σε ασθενείς χωρίς εγκατεστημένη καρδιαγγειακή νόσο», καταλήγουν οι συντάκτες της μελέτης και επισημαίνουν ότι η συζήτηση και η αντιμετώπιση προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο συμβάλλει στη μεγαλύτερη αποδοχή τέτοιων παρεμβάσεων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας






Σχετικά άρθρα

Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου