Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Σε ιδιώτες ο ΕΟΦ

13/5/2014 11:58:47 πμ
Θα κρίνουν την αποτελεσματικότητά του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ανάθεση σε εξωτερικούς συνεργάτες αρμοδιοτήτων του ΕΟΦ με τη μέθοδο του outsourcing εξετάζει ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης όπως ανακοίνωσε κατά στην εκδήλωση του ΣΦΕΕ για την παρουσίαση της μελέτης του ΙΟΒΕ τη Δευτέρα στο πλαίσιο του eHealth Forum 2014. Στόχος είναι να ελέγχεται η αποδοτικότητα αλλά και η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών φαρμάκου.


Η λύση για την παραχώρηση σε ιδιώτες υπηρεσιών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας θα έχει στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που εξυπηρετεί ο Οργανισμός εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν ανταποκρίνεται επαρκώς.


Συγκεκριμένα κ. Γεωργιάδης δήλωσε «Είμαστε έτοιμη για την υλοποίηση της επιλογή του outsourcing στον ΕΟΦ, εφόσον συμφωνήσουν όλες οι πλευρές στα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.»


Εν συνεχεία απευθυνόμενους στους εκπρόσωπους του φαρμακευτικών εταιρειών τόνισε ότι για την επίτευξη των συνεργασιών και την ανάπτυξη του κλάδου του φαρμάκου θα πρέπει «να σεβαστούμε τους καθαρούς κανόνες της αγοράς, να είναι γνωστοί εκ των πρότερων, να υπάρχει σεβασμός της ευρεσιτεχνίας για να βελτιώνεται το περιβάλλον για επενδύσεις πολυεθνικών».



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι φέρνει το γερμανικό σύστημα DRG'S






Σχετικά άρθρα

Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη