Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Προσλήψεις σε όλα τα νοσοκομεία, προανήγγειλε ο Βορίδης

17/6/2014 3:08:32 μμ
Μήπως είναι αντιμνημονιακός;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Το προσεχές διάστημα το υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει ένα πλήρες προγράμμα προσλήψεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ .

Αυτό προανήγγειλε ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος, όμως, αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις για τον χαρακτήρα και την έκταση του προγράμματος. Περιορίσθηκε να δηλώσει ότι η ανακοίνωσή του θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ημερών.

Εντωμεταξύ κλειστά θα βρουν αύριο Τετάρτη τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων οι ασφαλισμένοι καθώς γιατροί και εργαζόμενοι απεργούν.

Έως σήμερα 20.000 Υγειονομικοί Υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων υπέγραψαν την άρνηση τους να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα αξιολόγησης και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένονται υπογραφές από το σύνολο των εργαζομένων στο τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.

Οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν την Τετάρτη 18 Ιουνίου 24ωρη απεργία, στην οποία μετέχουν και οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, αντιδρώντας στο σύστημα αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ σε συνέντευξη Τύπου, έως τέλος Ιουνίου οι νοσηλευτές θα συμμετέχουν σε Παραστάσεις Διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις των νοσοκομείων για να μην επιμερίσουν ποσοστά κατάταξης στους βαθμούς ανά υπηρεσία.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, επισήμαναν χαρακτηριστικά τα εξής:

  • Κανείς νέος μόνιμος εργαζόμενος δεν φόρεσε «ποδιά» τα τέσσερα τελευταία έτη σε Νοσοκομείο, παρ' ότι αποχώρησαν πάνω από 15.000 Υγειονομικοί με συνταξιοδότηση. Το 2014 αναμένονται πάνω από 5000 νέες συνταξιοδοτήσεις εξαιτίας των προωθούμενων δυσμενών αλλαγών στο Ασφαλιστικό Σύστημα.

  • Επικοινωνιακά προωθείται η πρόσβαση των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία. Το κόστος όμως θα πληρώνουν οι εξανεμισμένοι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων. Μόνο στις κυβερνητικές εξαγγελίες συναντάνε οι πολίτες το Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας με καθολική και εύκολη πρόσβαση. Στην πραγματικότητα η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πληρώνεται από την τσέπη τους.

  • Στο συρτάρι του νέου Υπουργού Υγείας που δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις βρίσκονται νέες Συγχωνεύσεις - Καταργήσεις Νοσοκομειακών Μονάδων, Κλινών, Κλινικών και Οργανικών Θέσεων. Επίσης η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υποστηρικτών υπηρεσιών. Μετά την φύλαξη, τις δευτερογενείς διακομιδές και τις μεταφορές των Νοσοκομείων, ετοιμάζεται η εστίαση και το σύνολο των εναπομεινάντων υπηρεσιών (δηλώσεις αρμόδιων υπουργών).

  • Η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας προκήρυξε διαγωνισμό για την εκχώρηση στους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας το σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων. Μνημονιακοί Νόμοι προβλέπουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων σε όλες τις ειδικότητες (προσλήψεις με μπλοκάκια).

  • Ο πρώην Υπουργός Υγείας έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά της κυβέρνησης. Από τις 12.500 διαθεσιμότητες του έτους 2014 έδωσε πάνω από 10.000 (υγειονομικοί υπάλληλοι πρώην ΕΟΠΥΥ, οδηγοί, φύλακες, συνέχεια των 1.665 υγειονομικών από τα 8 καταργημένα Νοσοκομεία).

  • Οι Υγειονομικοί που σε αντίξοες συνθήκες εργασίας, με εργασιακή εξουθένωση, με καταστρατήγηση των στοιχειωδών θεσμοθετημένων δικαιωμάτων στα ωράρια εργασίας (πενθήμερο, κανονικές άδειες, 8ωρη απασχόληση) προσφέρουν υψηλής ποιότητας Νοσηλευτική Φροντίδα και Υποστηρικτικές υπηρεσίες, έρχονται αντιμέτωποι με το σύστημα αξιολόγησης.

  • Δεν πρόκειται περί ενός συστήματος Αξιολόγησης αλλά βαθμολογικής κατάταξης των υπαλλήλων. Τουλάχιστον το 15% των υπαλλήλων του κάθε Φορέα κατατάσσεται στους βαθμούς από 1 έως 6,9. Στους υπαλλήλους που βαθμολογούνται με βαθμό από 1 έως 6,9 αποσυνδέεται η οργανική θέση από το φορέα «που πήρε κάτω από τη βάση». Τίθενται σε διαρκή κινητικότητα και συστήνουν τη νέα δεξαμενή Διαθεσιμοτήτων - Απολύσεων στο Δημόσιο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η υπηρεσία «test to treat» εξαπλώνεται στις ΗΠΑ
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο






Σχετικά άρθρα

Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη