Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Υγείας;

29/5/2014 10:30:04 πμ
Παρέλαση "υποψηφίων" ενόψει του ενδεχόμενου ανασχηματισμού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Παρέλαση ονομάτων των πιθανών επόμενων υπουργών Υγείας γίνεται τον τελευταίο καιρό ενόψει του ανασχηματισμού που ενδεχομένως να ετοιμάζει η κυβέρνηση μετά τις Ευρωεκλογές.

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Ηλίας Μόσιαλος από πλευράς ΠΑΣΟΚ και Κώστας Μαρκόπουλος και Χρήστος Σταϊκούρας από τη Ν.Δ. είναι κάποιοι από τους υποψηφίους της επίμαχης θέσης, σε περίπτωση που αποχωρήσει ο 'Αδωνις Γεωργιάδης.

 

Το σενάριο για τον κ. Σταϊκούρα προέκυψε μετά την πιθανή παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, γιατί αν τελικώς φύγει θα πρέπει κάποιος να μείνει από την προηγούμενη ηγεσία. Υπάρχει όμως και το σενάριο παραμονής του 'Αδωνι Γεωργιάδη με τις ευλογίες της τρόικα, κυρίως και με το δεδομένο ότι φαίνεται «να τα βρίσκει» με τις ομάδες του κόσμου που είχε έρθει μέχρι σήμερα σε σύγκρουση.


 

Κατά τα άλλα εκτός προδιαγραφών για διαφορετικούς λόγους είναι ο Α. Λοβέρδος (δεν θέλει ο ίδιος) και ο Κ. Μητσοτάκης (μπορεί να αξιοποιηθεί αλλού), τα ονόματα των οποίων έχουν ακουστεί από χθες, ενώ για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με κοινωνικό πρόσωπο και βαρύ όνομα δεν φαίνεται να έχει μεγάλες πιθανότητες αφού η στατιστική λέει ότι αυτοί που έχουν «περάσει» από ένα υπουργείο δύσκολα επανέρχονται. Το ίδιο ισχύει και για πρώην υπουργό με όχι και τόσο καλό όνομα που κάνει ό,τι μπορεί για να βάλει τον εαυτό του στο κάδρο των μνηστήρων.


Πάντως πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο ανασχηματισμός δεν θα έρθει τόσο γρήγορα και ας βιάζονται κάποιοι. Έχουμε εξάλλου και μια προεδρία που θα πρέπει να "διεκπεραιώσουμε'...

 


Πηγή: healthview.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη