Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

ΠΙΣ: Σε χρόνο ρεκόρ οι εθελοντές του κατασκεύασαν προστατευτικές ασπίδες

27/3/2020 12:56:06 μμ
Για την προστασία των γιατρών από τον κορονοϊό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με πρωτοβουλία του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλου, ξεκινά συνεργασία με καινοτόμο επιχείρηση εθελοντικής δράσης, η οποία μέσα σε χρόνο ρεκόρ σχεδίασε και υλοποίησε σύγχρονα είδη για την προστασία από τον κορονοϊό.

Πρόκειται για την «COVID-19 Response Greece», μια ανοιχτή ομάδα εθελοντών με επιστημονικό και τεχνολογικό υπόβαθρο. Στόχος της είναι η άμεση ανταπόκριση και γρήγορη κινητοποίηση μέσα από την έρευνα και το σχεδιασμό πρακτικών λύσεων για την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων, τη δωρεάν διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών, την ανοικτή πρόσβαση και τα ανοιχτά σχέδια.

Μέσα σε μόλις λίγες ημέρες από τη έναρξη της δράσης, μέλη της κοινότητας, σχεδίασαν και κατασκεύασαν δύο διαφορετικού τύπου προστατευτικές ασπίδες προσώπου για χρήση από υγειονομικό προσωπικό, οι οποίες μπορούν να παρασκευαστούν μαζικά με χαμηλό κόστος και να διατεθούν άμεσα στα νοσοκομεία.

Ήδη παραδόθηκαν τα πρώτα 30 σετ εξοπλισμού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ τις επόμενες ημέρες η επιχείρηση θα είναι έτοιμη να παραδώσει 5000 σετ που θα παραδοθούν από τον ΠΙΣ πρωτίστως στους ιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό.
Αμέσως μετά ο σχετικός εξοπλισμός θα δοθεί και στους μάχιμους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους