Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

«Πιάνουν» δουλειά οι τροϊκανοί στην υγεία!

20/7/2015 10:08:22 πμ
Δουλειά πιάνουν από σήμερα τα τεχνητά κλιμάκια των ελεγκτών της Τρόικας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Στην Αθήνα φτάνουν κλιμάκια των  τροϊκανών-θεσμών  προκειμένου να ελέγχουν με κάθε λεπτομέρεια την πρόοδο υιοθέτησης των μέτρων για τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα στον τομέα της Υγείας και ειδικά στο φάρμακο, οι Έλληνες αξιωματούχοι θα πρέπει να συνηθίσουν να συναντώνται με τον γνώστη της αγοράς φαρμάκου και παλαιό γνώριμο στη χώρα μας, τον τροϊκανό Τζουζέπε Καρόνε.

Είναι το ίδιο πρόσωπο που διέμενε επί σειρά ετών στη χώρα μας για να ελέγχει την πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και όλη τη διαδικασία διάθεσης των φαρμακευτικών σκευασμάτων., ο Τζουζέπε Καρόνε ετοιμάζεται ήδη να μετακομίσει και πάλι στην Αθήνα για να βρίσκεται κοντά στο…ρευστό που θα διαθέσουν οι δανειστές μας.

Στο πλαίσιο αυτό η πρώτη στάση των τεχνικών κλιμακίων θα είναι χωρίς αμφιβολία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενώ οι επισκέψεις τους θα πρέπει να αναμένονται στα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Έτσι, εξαιρουμένων των κ.κ. Ρίσι Γκογιάλ και Ντέκλαν Κοστέλο (που διαδέχτηκαν τον Πολ Τόμσεν και τον Ματίας Μορς) το νέο πρόσωπο θα είναι ο Γερμανός Ράσμους Ρέφερ, ως διάδοχος του επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ. Ο κ. Ρέφερ μάλιστα έχει συμμετάσχει και στην ...διάσωση της Πορτογαλίας και θεωρείται ο "σκληρός" της παρέας. Στην Πορτογαλία ο κ. Ρέφερ απέκτησε το παρατσούκλι "ζόμπι"επειδή ο μισθός του ως επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικής Νομισματικής Πολιτικής της ΕΚΤ άγγιζε τα 20.000 ευρώ!

Να υπενθυμιστεί εδώ πως οι τροϊκανοί που εμπλέκονταν με την υγεία δεν είχαν επαφές με την ηγεσία του υπουργείου υγείας του τελευταίου εξαμήνου παρά μόνο μία φορά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή