Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Persona non grata o Αδωνις στην Γλυφάδα

23/4/2014 3:09:57 μμ
Έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους της περιοχής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Έντονες αποδοκιμασίες κατά του υπουργού Υγείας ...με γιουχαΐσματα και φωνές σημειώθηκαν στο ΠΕΔΥ Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί με αφορμή την λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών του ΠΕΔΥ όπου οι ασφαλισμένοι μετά από μήνες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τους γιατρούς, ο Aδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να επισκεφτεί το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που βρίσκεται στη Γλυφάδα.

Έξω από το Πολυιατρείο είχαν συγκεντρωθεί πολλοί ασφαλισμένοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής. Μόλις είδαν τον υπουργό υγείας άρχισαν να τον γιουχάρουν και τον προτρέπουν με... γαλλικά και φωνές να σηκωθεί να φύγει γιατί είναι ανεπιθύμητος. Τα αίματα άναψαν ακόμη περισσότερο όταν κομματικά στελέχη που πρόσκειται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση στράφηκαν εναντίον του. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ΠΕΔΥ Γλυφάδας είναι ότι σε λίγα μόλις τετραγωνικά μέτρα στεγάζονται δέκα ιατρεία τα οποία χωρίζονται με παραβάν!

Συνέπεια της τριτοκοσμικής αυτής κατάστασης οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται μέχρι να εξετασθούν ενώ και το ιατρικό προσωπικό δεν μπορεί να εργασθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες.


Ωστόσο νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει πως έως τον Ιούνιο θα επιχειρηθεί να καλυφθούν οι ανάγκες φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων Ελλήνων, σημειώνοντας ότι η κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων που είναι σε δυσμενή οικονομική θέση είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για την κυβέρνηση.

Σήμερα- είπε ο κ. Γεωργιάδης- συμπληρώνουμε 4 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στο Μνημόνιο. Στο διάστημα αυτό κάποιοι συμπολίτες μας έχουν βρεθεί σε πολύ δυσμενή θέση.

Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επαφή με τους Συνδέσμους Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ, ΠΕΦ), προκειμένου να γίνει πιο εντατική η προσπάθεια εξεύρεσης των φαρμάκων που χρειάζονται χιλιάδες ‘Έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στη δωρεάν περίθαλψη.

ΠΗΓΗ: iatropedia.gr και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί