Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Π. Χαϊκάλης: Νέος υπεύθυνος για την κοινωνική ασφάλιση

20/7/2015 10:06:42 πμ
Βασική του "δουλειά" να εξασφαλίσει κονδύλια για τον ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Εργασίας με αρμοδιότητα την κοινωνική ασφάλιση, θέση εξαιρετικά σημαντική για το χώρο της υγείας και για τον ΕΟΠΥΥ.


Ο κ. Χαϊκάλης θα πρέπει μέσω των ασφαλιστικών ταμείων να εξασφαλίζει τα απαραίτητα κονδύλια για τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που σημαίνει πως από τις κινήσεις του κ. Χαϊκάλη θα εξαρτάται και το ποιος θα πληρώνεται και πότε από τον ΕΟΠΥΥ.


Το ζήτημα βέβαια είναι πως πλέον με το 3ο μνημόνιο και την αύξηση των εισφορών στις συντάξεις υπέρ υγείας, θα αυξηθούν και τα κονδύλια για τον ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο η συνήθης τακτική μέχρι σήμερα ήταν να μη δίνονται τα χρήματα από την κοινωνική ασφάλιση στο μεγαλύτερο φορέα υγείας της χώρας, με συνέπεια ο Οργανισμός να μην μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν τα χρήματα που προοριζόταν για τον ΕΟΠΥΥ δίνονταν στις συντάξεις.


Όπως αναφέρεται στο healthreport.gr, παρά τις διαβεβαιώσεις και του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και του νυν υπουργού υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι το πρόβλημα της μη καταβολής των κρατήσεων προς τον ΕΟΠΥΥ θα λυθεί, ακόμη και σήμερα λιμνάζει… τη στιγμή που από τον ΕΟΠΥΥ αναμένουν να εισπράξουν χρήματα όσοι συνεργάζονται με τον Οργανισμό: γιατροί, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, φυσικοθεραπευτές, φαρμακευτικές εταιρείες. Και όσο ο ΕΟΠΥΥ δεν λαμβάνει με τακτικότητα τα χρήματα που του αναλογούν από την κοινωνική ασφάλιση, τόσο θα αυξάνονται και τα χρέη του, κάποια εκ των οποίων χρονολογούνται από το 2009.


Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως η κυβέρνηση, μετά και τις πιέσεις των θεσμών, δρομολογεί την απευθείας καταβολή των χρημάτων που εισπράττονται από μισθούς και συντάξεις για τον τομέα της υγείας, στον ΕΟΠΥΥ. 'Αγνωστο παραμένει εάν η προσπάθεια αυτή θα φέρει αποτέλεσμα.



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή