Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Π.Φ.Σ. κατά του ΕΦΚΑ και του ΤΕΑΥΦΕ

19/5/2017 10:34:43 πμ
Ζητά την απόδοση οφειλομένων πόρων και εισφορών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προχωρά σε εξώδικο δήλωση προς τον ΕΦΚΑ για την απόδοση του πόρου 4 τοις χιλίοις (που έχει ήδη εισπράξει ο Φορέας από το Ε.Τ.Α.Α.- ΤΣΑΥ), η καθυστέρηση της οποίας έχει ξεπεράσει πια το ένα έτος.

 

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι "η καθυστέρηση απόδοσης λίαν σημαντικών ποσών προκαλεί μείζονα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Π.Φ.Σ., καθώς και σημαντική οικονομική ζημία από τους διαφυγόντες τραπεζικούς τόκους" και οι όποιοι λόγοι καθυστέρησης "δεν γίνονται αποδεκτοί".

 

Σημειώνει επίσης ότι απαιτεί να ενημερωθεί εγγράφως για το ακριβές οφειλόμενο ποσό που αφορά τους πόρους από την 1η Απριλίου 2016 έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Τέλος, συμπληρώνει ότι και οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν αποδώσει προς το ταμείο ΕΦΚΑ τον αναλογούντα πόρο υπέρ Π.Φ.Σ. από την 01.01.2017 μέχρι σήμερα, χωρίς να έχει γίνει καμία ενημέρωση σχετική προς το Σύλλογο. Συνεπώς ζητά ενημέρωση και αποπληρωμή και αυτών των οφειλομένων πόρων.

 

Η «μάχη» με το ΤΕΑΥΦΕ συνεχίζεται

 

Ο Π.Φ.Σ. συνεχίζει επίσης να στέλνει εξώδικες δηλώσεις στο ΤΕΑΥΦΕ (Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών), για το ζήτημα των εισφορών που εκ παραδρομής έχουν καταβληθεί σε αυτό το ταμείο από φαρμακοποιούς.

Μετά το πρώτο εξώδικο για την επιστροφή των χρημάτων στους δικαιούχους φαρμακοποιούς και την κλήση για παρέμβαση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου, ο Σύλλογος με νέα εξώδικο δήλωση απαιτεί, εκτός από την απόδοση των παρανόμως παρακρατηθεισών εισφορών, και αναλυτική λίστα των φαρμακοποιών που έχουν κάνει το εν λόγω λάθος μαζί με τα ποσά που έχει καταβάλει ο καθένας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του






Σχετικά άρθρα

Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»