Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στον Α. Πετρόπουλο στρέφεται ο Π.Φ.Σ. για εκκρεμότητες με τα ταμεία

10/5/2017 10:11:34 πμ
Ζητά την προσωπική του παρέμβαση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Π.Φ.Σ. επαναφέρει το θέμα του ΤΕΑΥΦΕ, στρεφόμενος τώρα προς τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο και ζητώντας τη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος με προσωπική του επέμβαση.


Πρόκειται για εισφορές του ΤΑΥΦΕ που εκ παραδρομής έχουν καταβληθεί στο ΤΕΑΥΦΕ από τους φαρμακοποιούς, οι οποίες ουδέποτε επιστράφηκαν αλλά παράνομα και αδικαιολόγητα παρακρατήθηκαν από το ΤΕΑΥΦΕ. Ο Σύλλογος υπενθυμίζει στον κ. Πετρόπουλο ότι ο ίδιος σε συνεργασία με τον Π.Φ.Σ. και το ταμείο έχουν συμφωνήσει στον τρόπο και τη νομοθετική πρόταση για την επίλυση του αυτού ζητήματος που ταλαιπωρεί πάρα πολλούς φαρμακοποιούς, εντούτοις το ΤΕΑΥΦΕ κωλυσιεργεί και δεν συμπράττει στην υιοθέτηση της κοινής πρότασης.

Το Φεβρουάριο ο Σύλλογος προέβη στην επίδοση εξώδικης δήλωσης-διαμαρτυρίας προς το ΤΕΑΥΦΕ, με την οποία καλούσε το Ταμείο να αποδώσει το σύνολο των παρανόμως παρακρατηθεισών εισφορών προς τους δικαιούχους εντός 5 εργάσιμων ημερών και το ΤΕΑΥΦΕ «απάντησε» επίσης με εξώδικη δήλωση προς τον Π.Φ.Σ.!

Τώρα ο Σύλλογος ζητά την προσωπική παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού για τη εξεύρεση λύσης.

Υπόλοιπες ταμειακές εκκρεμότητες

Ο Σύλλογος βρίσκει αφορμή να ενημερώσει τον κ. Πετρόπουλο και για άλλες εκκρεμότητες που έχουν τα Ταμεία:

  • Το Ε.Τ.Α.Α. - ΤΣΑΥ δεν έχει προβεί στην απόδοση προς τον Π.Φ.Σ. του πόρου που έχει εισπράξει από την 1η Απριλίου 2016 έως την 31η Δεκεμβρίου 2016. Η καθυστέρηση της απόδοσης προς τον Π.Φ.Σ. του ήδη εισπραχθέντος από το Ε.Τ.Α.Α. πόρου 4 τοις χιλίοις, προκαλεί μείζονα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Π.Φ.Σ., καθώς και σημαντική οικονομική ζημία από τους διαφυγόντες τραπεζικούς τόκους.
  • Παρά τις υποσχέσεις, έχουν παρέλθει 5 μήνες από την κατάργηση του μηχανισμού είσπραξης της εισφοράς υπέρ Π.Φ.Σ. από το ΤΣΑΥ, χωρίς να έχει προβλεφθεί νομοθετικώς έτερος, με αποτέλεσμα οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις να μη δύνανται να καταβάλουν την εισφορά (που κατέβαλαν προηγουμένως στο ΤΣΑΥ) με άμεση συνέπεια να τίθεται εν αμφιβόλω η καταβολή των ποσών αυτών στο μέλλον για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με άμεσο κίνδυνο να υποστεί ο Π.Φ.Σ. μεγάλη οικονομική ζημία.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά