Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Οι κλινικές μελέτες θα μας φέρουν 130 εκατ. ευρώ το 2015

11/12/2014 10:16:42 πμ
Υπουργική απόφαση διευκολύνει την έναρξή τους στα κρατικά νοσοκομεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ένα καλύτερο μέλλον για τις κλινικές μελέτες στην Ελλάδα υποσχέθηκε ο αρμόδιος υπουργός Υγείας ώστε να μπορούν να εγκρίνονται άμεσα και να ξεκινούν οι διαδικασίες στα κρατικά νοσοκομεία και με στόχο να διευκολυνθεί η ανάπτυξη νέων φαρμάκων.

Την υπουργική απόφαση, η οποία ρυθμίζει το νέο πλαίσιο διεξαγωγής των κλινικών μελετών παρουσίασε ο κ. Βορίδης στο πλαίσιο διεξαγωγής του Clinical Research Conference 2014: «Κλινική έρευνα: Ώρα για δράση».

Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα βοηθήσει να αυξηθούν τα έσοδα από τα 80 εκατομμύρια που είναι φέτος στα 130 εκατ. ευρώ το 2015.

"Μπροστά στη φοβερή κρίση που περνά η χώρα, η αύξηση του ΑΕΠ είναι το πρωταρχικό ζήτημα που πρέπει να μας απασχολεί. Αν δεν παραχθεί πλούτος 100 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια θα επαναληφθεί η κρίση που βιώνουμε. Τα λόγια χωρίς κοστολόγηση δημιουργούν καταστροφή. Οι υποδομές της φαρμακοβιομηχανίας, το υψηλής ποιότητας δυναμικό και η πίστη των ανθρώπων του κλάδου ότι μπορούν να κερδίσουν, αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου", τόνισε μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης.

"Είναι ώρα για δράση, ειδικά τώρα που το μέλλον της Ελλάδας είναι εξαιρετικά αμφίρροπο", τόνισε ο Σπύρος Φιλιώτης, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, αντιπρόεδρος Pharmaserve-Lilly.
Όπως πρόσθεσε "Το υπάρχον πλαφόν στις αποδοχές των κλινικών μελετητών αποτελεί πρόβλημα. Μεταξύ του 2008-2013 οι κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη διπλασιάστηκαν, φτάνοντας από 65.000 σε 160.000. Στην Ελλάδα μεταξύ του 2012-2013 πραγματοποιήθηκαν 138 μελέτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Βέλγιο έγιναν πάνω από χίλιες μελέτες ετησίως. Με τις κλινικές έρευνες μπορούμε να ισχυροποιήσουμε το φαρμακευτικό κλάδο και την ελληνική οικονομία".

Η υπουργική απόφαση που θα διέπει τις κλινικές μελέτες ήδη βρίσκεται στα συναρμόδια υπουργεία για υπογραφές ενώ η ανάπτυξη τους έχει περιληφθεί αναλυτικότατα σε σχέδιο του υπουργείου Υγείας προς τους δανειστές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη