Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ο πόνος που δημιουργεί η σπονδυλική στένωση μπορεί να αντιμετωπιστεί

3/12/2014 11:40:56 πμ
Ασφαλής μέθοδος και για ηλικιωμένους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Με μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο οι ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από σπονδυλική στένωση και βρίσκονται στην τρίτη ηλικία μπορούν να αντιμετωπίσουν την πάθησή τους με αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα.


Πρόκειται για τη Διαδερμική Αποσυμπίεση του Νωτιαίου Σωλήνα που αποτελεί μια μέθοδο εκλογής και απαλλάσσει τους ηλικιωμένους από τον χρόνιο πόνο στην μέση αναφέρει ο νευροχειρουργός-χειρουργός σπονδυλικής στήλης, επισκέπτης καθηγητής Ιωάννης Πολυθοδωράκης.


Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1 ώρα, απαιτεί νοσηλεία μίας ημέρας , δεν υπάρχει η ανάγκη χορήγησης αίματος και άμεσα ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η επέμβαση μπορεί να γίνει ακόμα και σε ασθενείς άνω των 80 χρόνων καθώς μελέτες που διενεργήθηκαν σε αυτήν ηλικιακή ομάδα τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας) έδειξαν ότι η μέθοδος της Διαδερμικής Αποσυμπίεσης είχε άριστα αποτελέσματα με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό επιπλοκών.


« Με την εφαρμογή της νέας χειρουργικής μεθόδου άμεσα βοηθούμε τους γηραιότερους συμπολίτες μας να διαβιούν χωρίς πόνο, με υγεία και αξιοπρέπεια στα χρόνια της συνταξιοδότησης τους, τα χρόνια που θέλουν να απολαύσουν την ζωή μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς» προσθέτει ο κ. Πολυθοδωράκης.

Η Σπονδυλική Στένωση ή Στένωση του Νωτιαίο Σωλήνα είναι η πιο κοινή πάθηση της σπονδυλικής στήλης και πλήττει ένα στους τρείς ηλικιωμένους . Η δεύτερη πιο κοινή πάθηση είναι η Σπονδυλολίσθηση (15%), ενώ ακολουθεί η Εκφυλιστική νόσος του Δίσκου.


Μακροπρόθεσμα, μόνο το 15% των ασθενών θα βελτιωθούν με συντηρητικά μέσα , ενώ το 70% θα συνεχίσουν να έχουν πόνους και δυσχέρεια βάδισης.

Η συχνότητα της Σπονδυλικής Στένωσης στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ έχει υπολογισθεί ότι θα πλήττει από 8 με 11% του πληθυσμού άνω των 65 χρόνων. Εκτιμάται ότι 2,4 εκατομμύρια Αμερικάνοι και 4,5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα πάσχουν από Σπονδυλική Στένωση το 2020. Στην Ελλάδα ο αριθμός αυτός θα υπερβεί τους 100.000 ασθενείς.


 

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας
Η Λίλιαν Ατσάλη, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΓΆ Παθολογικής Κλινικής του Metropolitan General εξηγεί πώς λειτουργούν






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"