Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ο Κουρουμπλής προσπαθεί να θολώσει τα νερά για τα ΜΥΣΥΦΑ

8/6/2015 9:44:00 πμ
Είναι απαίτηση των Ευρωπαίων η αλλαγή διάθεσής τους και προσπαθούμε να τους μεταπείσουμε...
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo




Οι φαρμακοποιοί ξεκινούν για μια ακόμη φορά τον πόλεμο κατά της κυβέρνησης με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης να διατίθενται τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.) στα σούπερ μάρκετ.


Εν τω μεταξύ ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να θολώσει τα νερά, επαναλαμβάνοντας (από την Κρήτη που βρίσκεται για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Πολυδύναμου Ιατρείου στα Σφακιά) τη θέση του ότι τα 11.500 φαρμακεία της χώρας είναι αρκετά για τη διάθεση των εν λόγω φαρμάκων. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι πρόκειται για απαίτηση των θεσμών και όχι πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης η αλλαγή στη διανομή των ΜΥΣΥΦΑ:

«Εγώ δεν σας κρύβω ότι απαίτηση της Τρόικας ήταν να πάνε όλα τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ. Η κυβέρνηση δεν έδωσε το δικαίωμα κατά τη διαπραγμάτευση. Δεν συμφώνησε να πάνε όλα τα μη συνταγογραφούμενα, αλλά ένα μέρος από αυτά. Αυτό δεν το έχουν συνειδητοποιήσει οι φαρμακοποιοί.Ας έχουν εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία που τους έδειξε σεβασμό και είναι ειλικρινής στην προσπάθεια να δώσομε λύση. Η χώρα κάνει διαπραγμάτευση. Τι να κάνουμε;Να σταματήσουμε την διαπραγμάτευση διότι έχουν εμμονές σε ένα τέτοιο θέμα;»


Αργότερα, μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο ο υπουργός Υγείας μοιάζει να "ρίχνει νερό στο κρασί του” και από την εκτίμηση πως τα ΜΗΣΥΦΑ δεν χρειάζεται να πωλούνται εκτός φαρμακείου, δήλωσε πως «ένα, ενδεχομένως, μέρος των ΜΗΣΥΦΑ» μπορεί να μπειστα super market, προσθέτοντας όμως: «ας περιμένουμε το τέλος της διαπραγμάτευσης».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ και των ΣΥ.ΦΑ. Νότιας Πελοποννήσου και Έβρου






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή