Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

O ΕΟΠΥΥ άλλαξε γνώμη για τις πλασματικές χρεώσεις από τις κλινικές

23/9/2014 9:43:44 πμ
Με απειλές απαντούν οι κλινικάρχες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Απορία προκαλεί η αναδίπλωση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για υπερχρεώσεις από ιδιωτικές κλινικές. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι τα δημοσιευθέντα για τα 130 εκατομμύρια ευρώ, που υποτίθεται έχουν υπερχρεώσει οι ιδιωτικές κλινικές, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και φυσικά δεν εκπορεύονται από τον Οργανισμό.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι τα 130 εκατομμύρια "...είναι οι απαιτήσεις των ιδιωτικών κλινικών που αντιστοιχούν στο στατιστικό δείγμα του ελέγχου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου των ελεγκτικών εταιρειών, από ένα σύνολο 430 εκατομμυρίων ευρώ.

Κι αυτό γιατί πρέπει να τονιστεί ότι πόρισμα ελέγχου δεν έχει εκδοθεί ακόμη”...


 

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση αυτή έχει διαταχθεί έρευνα από την αρμόδια εισαγγελία, ενώ το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικώνκατήγγειλε χθες Δευτέρα 22/9, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου,ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με τον έλεγχο που διενεργούν οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι ενώ οι έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, δόθηκε παράταση ως το τέλος Σεπτεμβρίου. Και τώρα ζητούνται νέα δικαιολογητικά από τις κλινικές, τα οποία υπάρχουν μόνο στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να χάνεται και η προθεσμία του Σεπτεμβρίου, οδηγώντας σε περαιτέρω καθυστερήσεις.


Ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε επίσης ότι θα στραφεί σε κάθε δυνατή νομική ενέργεια, αν δεν υπάρξει άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο από τις καθυστερήσεις εξόφλησης των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ για την περίθαλψη των ασφαλισμένων του. Επισημαίνει δε πως με την κωλυσιεργία που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά την εκκαθάριση των οφειλών του Οργανισμού προς τις κλινικές, σε συνδυασμό με τα μέτρα του claw back και rebate, ο κλάδος οδηγείται σε αφανισμό και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες. Ταυτόχρονα όμως δημιουργείται και πρόβλημα στην κάλυψη της περίθαλψης του πληθυσμού, αφού ο ιδιωτικός τομέας υγείας, καλύπτει το 39% των αναγκών περίθαλψης στη χώρα.


Πηγή: iatronet.gr

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών






Σχετικά άρθρα

Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη