Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Ο βελονισμός καταστέλλει τις αλλεργίες της άνοιξης

20/4/2018 11:03:26 πμ
Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να εφορμοστεί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το φαινόμενο της αλλεργίας είναι μια υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού σε κάποιο ερέθισμα. Η αναπνευστική είναι η πιο συνηθισμένη αλλεργία, που συνδέεται με ρινική καταρροή. Ακολουθούν οι οφθαλμολογικές αλλεργικές παθήσεις που εμφανίζονται συνήθως στην επιφάνεια του ματιού (επιπεφυκότας), μιας και τα μάτια έρχονται σε επαφή περισσότερο με το περιβάλλον, είναι συχνές και ταυτόχρονα από τις πιο ενοχλητικές.

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει τόσο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων καθώς και στην καταστολή της αλλεργίας. Τα τελευταία 70 χρόνια μέσα από ιατρικές έρευνες υπάρχουν ενδείξεις ότι ο βελονισμός καταστέλλει την ανοσολογική αντίδραση που δημιουργείται με την αλλεργία. Με την εισαγωγή των ειδικών βελονών στο σώμα μας εκκρίνονται νευροδιαβιβαστικές ουσίες που σταματούν αυτή την παράδοξη αντίδραση του οργανισμού. Κατά την εμφάνιση αλλεργιών στην παιδική ηλικία η θεραπεία είναι πολύ απλή. Τοποθετούνται 2-6 το πολύ λεπτές βελόνες στα χέρια ή στα πόδια του παιδιού για 15 λεπτά περίπου. Έτσι μπορούμε να μειώσουμε ή να σταματήσουμε εντελώς τη φαρμακευτική αγωγή. Μερικές φορές τα παιδιά μπορεί να φοβούνται τη θεραπεία. Οι ειδικές βελόνες όμως που χρησιμοποιούνται στον βελονισμό κάνουν τη διαδικασία απόλυτα ανώδυνη. Σε περιπτώσεις που έχει εμφανιστεί έντονης μορφής φόβος μπορεί να εφαρμοστεί λέιζερ στα σημεία του βελονισμού, χωρίς καθόλου εισαγωγή βελόνων στο σώμα. Επίσης, μπορούν να εφαρμοστούν ημιμόνιμα προθέματα στο αυτί, ο γνωστός ωτοβελονισμός, που επίσης είναι απόλυτα ανώδυνος, αβλαβής και ασφαλής.


Όσον αφορά την καταστολή της ίδιας της αλλεργίας, πραγματοποιούνται ορισμένες θεραπείες βελονισμού, 5 περίπου, μετά το τέλος της αντιμετώπισης του αλλεργικού συμπτώματος, έτσι ώστε να μην επανεμφανιστεί η αλλεργία το επόμενο έτος. Η ίδια μέθοδος εφαρμόζεται και για άλλες μορφές αλλεργίας όπως η τροφική αλλεργία, φαρμακευτική, οι δερματικές αλλεργίες κλπ. Ένα ακόμη από τα πολλά πλεονεκτήματα του βελονισμού στην υγεία μας, είναι η εφαρμογή του στην αντιμετώπιση του άσθματος.


Περισσότερες πληροφορίες: www.velonismos-theodoratou.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τους πολίτες
Σύμφωνα με μελέτη στο Journal of Allergy and Clinical Immunology






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους