Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Νοσοκομείο Φλώρινας: Εφημερεύει καθημερινά χωρίς φαρμακοποιό

15/9/2015 1:22:37 μμ
'Αλλο ένα παράδειγμα της άθλιας κατάστασης των νοσοκομείων της επαρχίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Το Γενικό νοσοκομείο της Φλώρινας, που εφημερεύει καθημερινά, έχει τρομερές ελλείψεις σε γιατρούς, ενώ δεν υπάρχει κανένας φαρμακοποιός, σύμφωνα με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Παρασκευή Κετσετζή. Σημειωτέον ότι το νοσοκομείο της Φλώρινας παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη όχι μόνο στους ασθενείς από την περιοχή της Φλώρινας, αλλά και σε άτομα που συρρέουν στο νοσοκομείο από άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Καστοριάς και των Γρεβενών.

 

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του Life2Day, μετά τη λήξη των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών, το πρόβλημα έχει γίνει εντονότερο, η πρόσληψη ενός επικουρικού φαρμακοποιού απαιτείται άμεσα, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανάγκη και για ειδικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στην ουρολογική και την οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου.


Σχετικά με τα αναλώσιμα υλικά και τα τρόφιμα, το νοσοκομείο, αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στις παραλαβές από τους προμηθευτές, ενώ υπάρχει ένα βαρύ κλίμα σχετικά με τα χρήματα που οφείλει το νοσοκομείο στους παραπάνω.

 

Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου, ο οποίος ανέρχεται στα 2.400.000 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, είναι περιορισμένος, όπως δηλώνει η κ. Κετσετζή, και έχουν ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστούν οι ανελαστικές δαπάνες του ιδρύματος που αφορούν το πετρέλαιο, τις συμβάσεις για τη συντήρηση των μηχανημάτων και τον ΟΤΕ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή