Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μπασκόζος: "Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις μας"

5/6/2015 11:32:00 πμ
Με ανάρτησή στο facebook ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας υποστηρίζει τους φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Διαφοροποιεί τη θέση του (από αυτή της κυβέρνησης) ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ιωάννης Μπασκόζος αναφορικά με τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα σημεία διάθεσής τους. Σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει πως κατά τη γνώμη του είναι μονόδρομος η τήρηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας για το ωράριο, τις πολλαπλές άδειες και τη διάθεση ΜΗΣΥΦΑ από τα φαρμακεία και μάλιστα πως γνωρίζει ότι την ίδια άποψη συμμερίζεται στο σύνολο της η πολιτική ηγεσία.

Ωστόσο δηλώνει πως  η σκληρή διαπραγμάτευση οδηγεί και σε επώδυνους συμβιβασμούς και ότι οι "θεσμοί" φέρονται σαν αυθεντικοί εκπρόσωποι συγκεκριμένων συμφερόντων αλλά επιδιώκουν και τη διάρρηξη των δεσμών της κυβέρνησης με τους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς και τα μεσαία στρώματα γενικότερα.
Ο κ. Μπασκόζος επιμένει ότι "είναι λάθος να θεωρείται ο συμβιβασμός σε αυτό το θέμα ασήμαντος" και ότι ο ίδιος θα κάνει ό,τι μπορεί "για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις μας" αλλά καλεί και τους φαρμακοποιούς "να κρίνουν ποιος υπερασπίζεται τα ζωτικά τους συμφέροντα πριν σπεύσουν σε βιαστικές καταγγελίες".

Τέλος, προσθέτει: "Όσο για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα νομίζω πως το ορθό είναι να μιλάμε για αποζημιούμενα και μη αποζημιούμενα από τα ταμεία φάρμακα (φάρμακα όμως!!) που είναι αδιανόητο να πωλούνται στα ράφια των SUPER MARKETS, και να τα διαχωρίσουμε από τα μη φαρμακευτικά σκευάσματα (για να έχουμε και μια ευελιξία στην αντιμετώπιση της μεγάλης επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη). Αλλωστε η ιδιομορφία της ύπαρξης στη χώρα εκτεταμένου δικτύου φαρμακείων είναι ισχυρό επιχείρημα κατά των αιτιάσεων πως τάχα όλα γίνονται για τη διευκόλυνση πρόσβασης των πολιτών."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή