Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Μην πίνετε αλκοόλ μαζί με ενεργειακά ποτά

23/3/2017 10:52:03 πμ
Κυκλοφορούν ευρέως αλλά δεν είναι αθώα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα τελευταία χρόνια και παρά τις συστάσεις των γιατρών έχει καταγραφεί υπερκατανάλωση των ενεργειακών ροφημάτων που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο.Οι ειδικοί δεν τα θεωρούν αθώα καθώς περιέχουν μεγάλα ποσοστά καφεΐνης και ζάχαρης.


Ωστόσο, οι έρευνες που συνεχίστηκαν κατέδειξαν ακόμη ένα λόγο για τον οποίο θα πρέπει να τα αποφεύγετε.


Όπως αναφέρουν Καναδοί επιστήμονες, οι άνθρωποι οι οποίοι αναμιγνύουν αλκοολούχα ποτά με ενεργειακά ροφήματα που περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού.


Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οφείλεται στο ότι εξαιτίας της καφεΐνης οι άνθρωποι υποεκτιμούν πόσο αλκοόλ έχουν πιει και πόσο έχουν μεθύσει, με συνέπεια να κινδυνεύουν να τραυματισθούν από τροχαία, πτώσεις και καυγάδες. Ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μεγαλύτερος σε σχέση με την κατανάλωση σκέτου αλκοόλ.

Οι ερευνητές του Κέντρου Ερευνών στους Εθισμούς του Πανεπιστημίου του Τορόντο, με επικεφαλής την Όντρα Ρέμερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Journal of Studies on Alcohol and Drugs", μελέτησαν (μετα-ανάλυση) 13 έρευνες πάνω στη σχέση ενεργειακών ροφημάτων και αλκοόλ, που έχουν γίνει μεταξύ 1981-2016.

«Οι διεγερτικές επιδράσεις της καφεΐνης καμουφλάρουν τη δράση του αλκοόλ, ήταν το συμπέρασμά τους. Και αυτό γιατί συνήθως όταν κανείς πίνει αλκοόλ, νιώθει κούραση και πάει στο σπίτι του. Όμως, όταν παράλληλα καταναλώνει και ενεργειακά ροφήματα, συνεχίζει να πίνει αλκοόλ για περισσότερη ώρα και τελικά είναι πιθανότερο να εμπλακεί σε ριψοκίνδυνες συμπεριφορές», δήλωσε η Ρέμερ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνδυάζει δύο γνωστές δραστικές ουσίες
Την Τρίτη 11 Ιουλίου στο συνέδριο Sales in Action






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους