Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Κουρουμπλής: Σοβαρές κυρώσεις για όσους «παίζουν» με την επάρκεια φαρμάκων

9/7/2015 2:34:44 μμ
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού με τον Π.Φ.Σ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σοβαρές κυρώσεις θα επιβαρύνουν όσους φορείς ή φυσικά πρόσωπα θα ανακόψουν την ομαλότητα στην τροφοδοσία και γενικά στην αγορά του φαρμάκου, όπως υποστήριξε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Στόχος όλων αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα είναι να διασφαλισθεί η επάρκεια σε φάρμακα και αναλώσιμα, είπε ο υπουργός, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι όσοι στοκάρουν προϊόντα και παίζουν με την υγεία των πολιτών θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις. 


Στη συζήτηση ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Κων. Λουράντος έκανε λόγο στον υπουργό Υγείας και για τις παράλληλες εξαγωγές, καθώς ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο μεγάλες ποσότητες φαρμάκων εξάγονται ή στοκάρονται με απώτερο σκοπό να εξαχθούν μόλις κοπάσει η κρίση, όπως τόνισε. Σημειωτέον ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (Π.Σ.Φ.) υποστηρίζει ότι όλα τα μέλη του έχουν περιορίσει κατά πολύ την εν λόγω δραστηριότητα (δείτε εδώ την ανακοίνωση του Π.Σ.Φ.).


Εν τω μεταξύ ο Φ.Σ. Αχαΐας καταγγέλλει, με επιστολή του στον υπουργό, μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία για απαράδεκτη συμπεριφορά, καθώς "έστειλε παραγγελία η οποία υπολείπεται κατά 75% σε ποσότητα από την αιτούμενη, επικαλούμενη ως δικαιολογία στον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Αχαΐας το φόβο οικονομικού κουρέματος". Σε μια περίοδο που η "ελληνική κοινωνία βρίσκεται στην πιο δύσκολη καμπή των τελευταίων δεκαετιών" ο Σύλλογος κάνει λόγο για "μαυραγοριτισμό" από πλευράς της εταιρείας, τη στιγμή μάλιστα που ο Συνεταιρισμός Αχαΐας είναι "πλήρως εντάξει οικονομικά". Ο Σύλλογος ζητά τη παρέμβαση του υπουργού, ενώ προειδοποιεί ότι θα καταφύγει και στη δικαιοσύνη, αν η εταιρεία δεν διορθώσει άμεσα την παραγγελία.




Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ