Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κόντρα Μ. Σαλμά με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για τα δωρεάν φάρμακα

7/6/2013 8:16:53 πμ
Ενώ ο πρόεδρος του Οργανισμού ανακοίνωσε νωρίς το μεσημέρι τη διανομή δωρεάν φαρμάκων σε οικονομικά ασθενέστερους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με εντολή Μ. Σαλμά απεσύρθη η ανακοίνωση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος με επίσημη ανακοίνωσή του δήλωνε ότι θα διανεμηθούν φάρμακα χωρίς καμία συμμετοχή σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικο-οικονομιά κριτήρια. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έδινε στη δημοσιότητα και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ που θα μοίραζαν τα φάρμακα στους ασφαλισμένους, σημειώνοντας ότι η όλη διαδικασία θα περνούσε μέσα από τους θεράποντες γιατρούς.


Η ανακοίνωση αυτή ήταν που εκνεύρισε σφόδρα τον Μάριο Σαλμά. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τηλεφώνησε στον Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο δίνοντάς του εντολή να αποσύρει την ανακοίνωση. Ο αναπληρωτής υπουργός δεν έμεινε όμως εκεί. Μέσα από το επίσημο γραφείο Τύπου του υπουργείου του πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν ισχύει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Μ. Σαλμάς επιθυμούσε ο ίδιος να δώσει στη δημοσιότητα το θέμα δεδομένης και της προβολής που θα είχε. Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είχε δηλώσει ότι σύντομα θα διανέμονταν φάρμακα για τους ανήμπορους οικονομικά μέσα από τα φαρμακεία του Οργανισμού.


Πάντως πρόκειται ουσιαστικά για μόνο ένα επεισόδιο στην κόντρα Σαλμά-Παπαγεωργόπουλου, καθώς οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν είναι και οι καλύτερες. Βέβαια το κλίμα φαίνεται ότι εντείνεται και λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού.


Πηγή: iatropedia.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή