Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Πραγματικότητα η χορήγηση φαρμάκων χωρίς συμμετοχή σε απόρους

6/6/2013 5:40:31 μμ
Η διάθεση των φαρμάκων θα γίνεται από 3 φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, στην Αθήνα, στην Καλλιθέα, στη Ν. Ιωνία και στον Πειραιά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνοντας για τη χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους με συγκεκριμένα κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια χωρίς συμμετοχή. Το πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, οπότε αναμένεται και η σχετική ανακοίνωση.


"Ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να διευκολύνει τους ασφαλισμένους που αδυνατούν να πληρώσουν συμμετοχή στην αγορά των αναγκαίων για την υγεία τους φαρμάκων και για να συμβάλει στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων αποφάσισε με την αριθμ. 352/114/20-05-2013 απόφαση Δ.Σ. του Οργανισμού, τη χορήγηση, μέσω φαρμακείων του, φαρμάκων όλων των θεραπευτικών κατηγοριών, χωρίς συμμετοχή, σε ασφαλισμένους που έχουν επιλεγεί με συγκεκριμένα κοινωνικό - οικονομικά κριτήρια, με διαδικασία που θα εποπτεύει ο Οργανισμός και κατόπιν υπόδειξης των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.

Ενημερώνουμε ότι για να εξυπηρετηθεί ο ανωτέρω σκοπός, ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη οργανώσει τη διάθεση φαρμάκων από τα φαρμακεία του της Λ. Αλεξάνδρας 119 ΑΘΗΝΑ, Δαβάκη 44 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Αλ. Παναγούλη 91 Ν. ΙΩΝΙΑ και Μπουμπουλίνας 713 ΠΕΙΡΑΙΑ.

Οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται κανονικά στο θεράποντα γιατρό τους για εξέταση - συνταγογράφηση. Ο γιατρός από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα ενημερώνει τον ασθενή ότι είναι δικαιούχος του ανωτέρω προγράμματος και ο ασθενής θα επιλέγει εάν επιθυμεί να παραλάβει τα φάρμακά του από τα ανωτέρω φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ χωρίς συμμετοχή. Το δίκτυο των κοινωνικών φαρμακείων σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την Επικράτεια.


Με νεώτερη ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥ τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει για την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ"

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
Γράφει ο Παντελής Μαλιωτάκης, φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, MBA Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ, αντιπρόσωπος ΠΦΣ






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Ασθενών ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ: Επείγουσα ανάγκη για τη χάραξη μίας εθνικής στρατηγικής για τη νόσο
Ο αριθμός των ασθενών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 25 χρόνια
ΗΔΙΚΑ: Ισχυρή σύσταση άμεσης αλλαγής κωδικών πρόσβασης στο ΣΗΣ
Λόγω των πρόσφατων παράνομων συνταγογραφήσεων
Να συνταγογραφείται υποχρεωτικά η τιρζεπατίδη ζητούν οι παθολόγοι
Η χρήση της απαιτεί ιατρική καθοδήγηση αναφέρουν
ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο