Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κοινή συνέντευξη τύπου των τελευταίων 4 υπουργών Υγείας

7/10/2014 9:25:10 πμ
Τι θα μας ανακοινώσουν και γιατί συγκεντρώνονται όλοι μαζί;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo




Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, σήμερα Τρίτη 7/10 στη 13:30, θα παρουσιάσει σε συνέντευξη τύπου τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων στις ιδιωτικές κλινικές, μαζί με τους τελευταίους 3 υπουργούς Υγείας κ.κ. Αδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Ανδρέα Λοβέρδο.

Η πρωτότυπη κίνηση του υπουργού να καλέσει τους προκατόχους του να δημοσιοποιήσουν μαζί το πόρισμα για τις υπερχρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών, στόχο έχει να απαντήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη διαδικασία ελέγχου που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό από 5 ελεγκτικές εταιρείες.

 


Σε δηλώσεις του ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι οι πέντε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες που έχουν ολοκληρώσει τους ελέγχους των δαπανών για το 2013 αποκαλύπτουν αρκετά στοιχεία, τα οποία δείχνουν εξαπάτηση του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν περιπτώσεις ξεκάθαρης απάτης. Ενδεικτική είναι η περίπτωση φαρμάκου αξίας 1.500 ευρώ, όπου στη Θεσσαλονίκη χρεώθηκε από ιδιωτική κλινική στον ΕΟΠΥΥ προς 150.000 ευρώ! ?λλη περίπτωση αποκάλυψε ο σύμβουλος του υπουργείου Υγείας Θάνος Πλεύρης σχετικά με ασθενή που βρέθηκε "διπλοεγγραμένος" σε δύο κλινικές, νοσηλευόμενος ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα.

 


Ωστόσο μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί μόνο ένα μέρος του ελέγχου (που «έκοψε» μέχρι σήμερα αρκετές δαπάνες ως περιττές), αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως, ώστε να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία για το ποιος υπερχρέωσε με περιττές εξετάσεις, υλικά και επεμβάσεις τον ΕΟΠΥΥ και κυρίως ποιες κυρώσεις έχουν επιβάλλει στους παρόχους.

 


Όπως και να έχει, η έκβαση της υπόθεσης μάλλον δικαιώνει τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε θέσει ως μία από τις βασικές του προτεραιότητες τον κλινικό έλεγχο στον ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικές, ελεγκτικές εταιρείες στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών.

Τελικά, ορισμένοι πιστεύουν ότι η σημερινή συγκέντρωση των υπουργών θα μοιάζει με προεκλογικό αγώνα…

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή