Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;

14/4/2024 10:56:44 μμ
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι κλοπές των φαρμακείων αποτελούν ένα καίριο πρόβλημα στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Στο μακρινό Τορόντο του Καναδά βρέθηκε μια λύση με εντυπωσιακά αποτελέσματα: η χρήση χρηματοκιβωτίων με χρονοδιακόπτη για τη φύλαξη των ναρκωτικών φαρμάκων (π.χ. μορφίνη, κωδεΐνη κ.λπ.). Αυτά ουσιαστικά καθυστερούν να ανοίξουν και σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας της πόλης, πολλές ήταν οι περιπτώσεις που οι ληστές έφυγαν κατά τη διάρκεια της διάρρηξης, αφού συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να ανοίξουν γρήγορα το χρηματοκιβώτιο.


Ειδικότερα, τα στοιχεία δείχνουν πως οι ληστείες σε φαρμακεία μειώθηκαν εντός του 2024 κατά 82% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς και συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί 10 μόνο ληστείες από την αρχή του έτους, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2023 είχαν γίνει ήδη 60. Τα καλύτερα αποτελέσματα μάλιστα προέρχονται από τα φαρμακεία που έχουν στην είσοδο αλλά και στον πάγκο ειδική σήμανση για τη χρήση αυτής της τεχνολογίας. 


Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του CBC, οι συχνές κλοπές φαρμάκων εκτός του ότι έθεταν το προσωπικό και τους πελάτες των φαρμακείων σε κίνδυνο, ενίσχυαν την παράνομη αγορά ναρκωτικών ουσιών και την κρίση των οπιοειδών. Σήμερα αυτά τα χρηματοκιβώτια υπάρχουν σε 4900 φαρμακεία της επαρχίας του Οντάριο, με την ιδέα να έχει πρώτα εφαρμοστεί σε δύο άλλες και να επεκτείνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση