Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ηλεκτρονικό φάκελο Υγείας θα έχουν οι κάτοικοι Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

24/5/2017 11:56:46 πμ
Ενεργοποιείται από την 1η Ιουνίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Τη δυνατότητα απόκτησης ενός σύγχρονου και ασφαλούς ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου θα έχουν, από την 1η Ιουνίου, όλοι οι δημότες και οι κάτοικοι του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέσω του προγράμματος «ΠΥΛΗ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την υγεία μου» που ενεργοποίησε ο δήμος, με τη συμμετοχή των επαγγελματιών Υγείας της περιοχής.


«Η Υγεία είναι δικαίωμα όλων και πρωταρχική φροντίδα του δήμου μας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προσθέτοντας ότι η επιτυχία και η επίτευξη ενός στόχου δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται με οργάνωση και βούληση, την οποία διαθέτουν τόσο ο δήμος, όσο και οι επαγγελματίες υγείας, για την καλύτερη Υγεία όλων».


Ο δήμαρχος ενημερώνει ότι, μέσω της Πύλης, από τον ερχόμενο μήνα «ο δημότης με μοναδικό κωδικό πρόσβασης της υπηρεσίας Patient Link, καθώς και οι προσωπικοί ιατροί του και οι επαγγελματίες υγείας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας θα έχουν πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα που επιλέγει ο ίδιος ο ασθενής, σε συνεργασία με τους ιατρούς του δικτύου.


Το κόστος ενεργοποίησης του φακέλου θα ανέρχεται μόνο σε 2 ευρώ ετησίως, τα οποία θα εισπράττονται από το ΕΔΔΥΠΠΥ για να καλύπτουν τα διαχειριστικά έξοδα της Πύλης, αλλά και για να εμπλουτίζονται οιδράσεις για την υγεία.


Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου με το ΕΔΔΥΠΠΥ και έχει στόχο την οργάνωση του τοπικού δικτύου επαγγελματιών Υγείας του δήμου και την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ αυτών και των κατοίκων της πόλης. Σημειώνεται πως από την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές των δημοτών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο