Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΗΔΙΚΑ: Ηλεκτρονική συνταγοράφηση και ανασφάλιστοι

17/7/2014 10:17:54 πμ
Ενημέρωση της ΗΔΙΚΑ για τη νέα εφαρμογή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η ΗΔΙΚΑ ενημερώνει τις εταιρείες προγραμμάτων φαρμακείου και τους φαρμακοποιούς για τον τρόπο που θα συμπεριληφθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης η εφαρμογή για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

Συγκεκριμένα:

  • Επιβεβαιώνεται ότι ισχύει πως οι συνταγές θα μπορούν να εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικά από γιατρούς Νοσοκομείων και ΠΕΔΥ και σε καμία περίπτωση χειρόγραφα.
  • Οι συνταγές με φάρμακα σοβαρών παθήσεων για αποκλειστικά νοσοκομειακή χρήση (πρώην 1Α), που εκτελούνται από φαρμακεία νοσοκομείων, θα μπορούν να εκτελούνται μόνο από φαρμακεία νοσοκομείων και αν χαρακτηρισθούν με "Στερείται" θα μπορούν να εκτελεστούν και σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.«O ΕΟΠΥΥ τα χορηγεί μόνο σε εξαιρετικές και σπάνιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της Υ.Α. 3457 (ΦΕΚ 64Β?/16.01.201) αρ. 11 παρ. 1, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει», δεδομένου ότι το ίδιο μήνυμα εμφανίζεται στο σύστημα για τους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ.
  • Επιβεβαιώνεται ότι ισχύει, σε συμφωνία με την Υ.Α. 56432/2014 (ΦΕΚ 1753 Β?), πως οι συνταγές με φάρμακα σοβαρών παθήσεων που εκτελούνται είτε από φαρμακεία νοσοκομείων είτε από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να εκτελούνται μόνο από φαρμακεία νοσοκομείων και από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούν να εκτελεστούν από ιδιωτικά φαρμακεία.
  • Πάνω στην εκτύπωση της εκδοθείσας συνταγής ως ασφαλιστικός φορέας θα εμφανίζεται «Ταμείο Ανασφάλιστων» και καμία άλλη σήμανση. Η ΗΔΙΚΑ προτείνει την ονομασία να είναι «Δικαιούχος φαρμακευτικής περίθαλψης του Ν.4270/2014» και δεν χρειάζεται άλλη σήμανση.

Επίσης, η ΗΔΙΚΑ προσθέτει ότι γενικά για τις συνταγές των ανασφάλιστων ισχύουν οι ίδιοι όροι και προϋποθέσεις με τους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ, άρα και η συμμετοχή και το 1 ευρώ υπέρ ΕΟΠΥΥ, όταν εκτελούνται από ιδιωτικά φαρμακεία!

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)