Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Η πρόταση της ΟΣΦΕ για τη βία στα γήπεδα

13/12/2023 10:21:45 μμ
«Ο συνεργατισμός μπορεί να εκπαιδεύσει τους νέους ανθρώπους»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Θέση και προτάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βία στα γήπεδα που στιγματίζει συχνά με ανεπανόρθωτο τρόπο τις ζωές μας και το αθλητικό ιδεώδες καταθέτει η ΟΣΦΕ, τονίζοντας πως εάν η άμεση αναχαίτιση της βίας απαιτεί την εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων, η εκρίζωση της βίας και των αιτιών της δεν μπορεί να γίνει παρά σε βάθος χρόνου με την εκπόνηση και υλοποίηση προληπτικών δράσεων.


«Εντός των προληπτικών δράσεων κυρίαρχη δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή του αναπροσανατολισμού της εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα της εστίασής της σε μια εκπαίδευση υγιών αξιών και αρχών, σε μια εκπαίδευση που θα φροντίζει για την ανάπτυξη υγιούς συλλογικού πνεύματος. Απαιτούνται αξίες - αρχές και συλλογικό πνεύμα που θα διαμορφώνουν κοινωνίες και δεν θα τις αποδομούν, δεν θα τις βυθίζουν στη βία. 

Σε έναν τέτοιο σχεδιασμό ο συνεργατισμός θα μπορούσε να συμβάλλει, γιατί οσυνεργατισμός πέραν της επιχειρηματικής του διάστασης στο πεδίο της οικονομίας, αποτελεί ταυτόχρονα κοινωνικο-εκπαιδευτική πρόταση. Το πλαίσιο αξιών και αρχών του συνεργατισμού αλλά και το συλλογικό πνεύμα που διαπνέει το συνεργατισμό και εδράζεται στην κοινή προσπάθεια προς επίτευξη κοινού σκοπού, θα μπορούσαν μέσα από τη διδασκαλία τους στις διάφορες εκπαιδευτικές βαθμίδες αλλά και την εφαρμογή τους μέσω των σχολικών συνεταιρισμών, να δώσουν ένα πλαίσιο συμπεριφοράς, ένα αίσθημα ανήκειν και έναν σκοπό σε μια νεολαία που της λείπει το όριο, η ομάδα και το περιεχόμενο.

Ο συνεργατισμός μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης για μια κοινωνία χωρίς βία», σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ, Βασίλης Μπιρλιράκης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους