Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία έρχεται στην Αθήνα

21/3/2024 10:26:22 μμ
Στο πλαίσιο του BCR Spring Meeting 40 ηγέτες φαρμακευτικών εταιρειών συναντώνται με τον Πρωθυπουργό της χώρας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αφρόκρεμα της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας και ειδικότερα 40 πρόεδροι και CEO μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών συναντώνται στις 2-4 Απριλίου στη Βουλιαγμένη για το εαρινό τους ετήσιο meeting BCR (Biopharmaceutical CEO Roundtable), στο οποίο την προεδρία φέτος έχει ο Albert Bourla, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του f.daily, το meeting στην Αθήνα αποτελεί μια σημαντική στιγμή για την παγκόσμια αγορά, καθώς συζητιούνται θέματα που άπτονται των προκλήσεων στην παγκόσμια υγεία και της συμβολής της φαρμακοβιομηχανίας στη διαμόρφωση σχετικών στρατηγικών.


Στο επίκεντρο της φετινής ατζέντας θα τεθούν οι επενδύσεις και οι στόχοι των φαρμακευτικών εταιρειών, οι στρατηγικές που θα ακολουθηθούν, η νομοθεσία των κρατών σε θέματα υγείας, καθώς και η υπό διαμόρφωση αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας στην Ε.Ε. και κυρίως το ζήτημα της διάρκειας των πατεντών. Σημειώνεται ότι σε αυτές τις συναντήσεις απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε αναφορά ή διάλογος για τη διαμόρφωση τιμών στα φαρμακευτικά προϊόντα ή για θέματα ανταγωνισμού.


Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του f.daily, στις 03/04, αφού προηγηθεί ευρεία σύσκεψη μεταξύ των μεγαλοστελεχών της φαρμακοβιομηχανίας για την επικείμενη επίσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, θα ακολουθήσει συνάντηση στις 10 το πρωί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να συζητηθούν θέματα της παγκόσμιας φαρμακευτικής πολιτικής. 


Η παραμονή των ηγετών της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας περιλαμβάνει και επισκέψεις - ξεναγήσεις σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της πρωτεύουσας, αλλά και γεύματα με υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως με υπουργούς της κυβέρνησης και πρέσβεις των χωρών που εκπροσωπούνται.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών