Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ατμομηχανή επενδύσεων και καινοτομίας

18/4/2024 3:15:18 πμ
Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με τίτλο «The Greek Pharmaceutical Industry: Delivering Innovation» η ΠΕΦ διοργάνωσε μια συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum, που στο επίκεντρο βρέθηκε η συνεισφορά των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών καθώς και η προστιθέμενη αξία που φέρνει ο εγχώριος κλάδος παραγωγής φαρμάκων στην περίθαλψη. 


Ο υπ. Υγείας, αναφέρθηκε στην αλλαγή οπτικής γωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επισημαίνοντας πως «πρέπει να μείνουμε στη μεγάλη εικόνα, πως η Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι κάτι πρέπει να γίνει όσον αφορά τα κίνητρα για την παραγωγή φαρμάκων εντός της Ε.Ε». Σημείωσε πως «αν μια θεραπεία μπορεί να γίνει με ένα φτηνότερο φάρμακο, πρέπει να κατευθύνουμε τη συνταγογράφηση στο φτηνότερο φάρμακο, για να δημιουργείται χώρος για τα πιο ακριβά και καινοτόμα».


Ο Πρόεδρος της ΠΕΦ και Συνδιευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ELPEN, Θ. Τρύφων εστίασε στο ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία υλοποιεί επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ έως το 2026, προάγοντας την καινοτομία, διασφαλίζοντας την κάλυψη του 65% των Ελλήνων ασθενών και δημιουργώντας σημαντικό αποτύπωμα στην εθνική οικονομία και την απασχόληση». 


Στις προσπάθειες που κάνουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και έχουν διεθνώς αναγνωριστεί σαν «οριακή καινοτομία» αναφέρθηκε ο Δημήτρης Δέμος, Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO ΑΒΕΕ και Αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, διευκρινίζοντας πως οριακή καινοτομία είναι η μετατροπή ενός υπάρχοντος φαρμάκου σε μία νέα μορφή που βελτιώνει τη χρήση, την ασφάλεια και επομένως τη συμμόρφωση και με αυτόν τον τρόπο τη θεραπευτική αξία του προϊόντος. 


Από πλευράς του o 'Αρης Μητσόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της RAFARM σημείωσε πως «η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει τη δυναμική να καινοτομήσει και αυτό το αποδεικνύει μέσα από πρωτοβουλίες και συνεργασίες που διαμορφώνονται με startups, ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια και άλλους εταίρους ανοίγοντας νέους δρόμους για την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας
Ολοκληρώθηκαν τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία «αριστίνδην»
Lavipharm: Ολοκληρώνεται η νέα γραμμή παραγωγής διαδερμικών συστημάτων
Μια κατηγορία προϊόντων με αυξημένη ζήτηση
Πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης ο Γ.Κ. Κιοσές
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.