Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Η ΗΔΙΚΑ θα εμπλουτιστεί με το ιστορικό υγείας των ασφαλισμένων

12/5/2017 1:18:29 μμ
Θα μπορεί κανείς να δει το… υγειονομικό του προφίλ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας αλλά και τη δημιουργία ψηφιακού υποστηρικτικού πλαισίου για τη διοίκηση, περιέγραψε μιλώντας από το βήμα του Health Innovation Congress, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γ. Μπασκόζος.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε, το υπουργείο Υγείας με την ΗΔΙΚΑ προχωρά στη διαμόρφωση του κεντρικού portal υπηρεσιών υγείας για τον πολίτη, όπου ο τελευταίος θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται για τις συνταγογραφικό του προφίλ αλλά και για τις εξετάσεις που έχει εκτελέσει στη βάση του συνοπτικού του ιστορικού υγείας.


Στην πλατφόρμα αυτή εντάσσονται και τα Ηλεκτρονικά Ραντεβού για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΕΔΥ και ΚΥ) ενώ θα μπει μπροστά και η χρήση των Ηλεκτρονικών Ραντεβού τόσο για τα Πρωινά και Τακτικά Απογευματινά Ιατρεία των Νοσοκομείων. Το σύστημα θα επεκταθεί και για την κάλυψη των αναγκών των νέων μονάδων ΤΟΜΥ που προβλέπεται να ανοίξουν μέχρι το τέλος του έτους.


«Η χώρα μας ακόμα και σήμερα δε διαθέτει ψηφιακά μητρώα και μηχανισμούς χρήσης τους και σύγχρονης διάδοσης τους προς συστήματα και εφαρμογές που τα θεωρούν ως προϋπόθεση κατανάλωσης για την ορθή και σύγχρονη λειτουργία τους. Η χώρα μας λοιπόν δεν έχει ένα σοβαρό Εθνικό Σύνολο


Δεδομένων έτσι ώστε να είναι δυνατή η ψηφιακή διαχείριση του Ιατρονοσηλευτικού Προσωπικού (Μητρώο Επαγγελματιών Υγείας), των Ιατρικών Εξετάσεων, των Υγειονομικών και Λοιπών Ειδών και Αναλωσίμων, του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού, των Δομών Υγείας και της Διάρθρωσής τους κτλ, ώστε κάθε πηγή και στοιχείο πληροφορίας να χαρακτηρίζεται με κοινό και μοναδικό τρόπο και κάθε περιφερειακό σύστημα να κάνει χρήση του ενιαίου αυτού συνόλου δεδομένων χωρίς χρονικές καθυστερήσεις και ελλείψεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο