Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

H ΕΣΑΝ είναι πλέον νόμος του κράτους

12/9/2014 9:22:56 πμ
Υπερψηφίστηκε από το θερινό τμήμα της Βουλής η Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων με πολλές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Με τη σφραγίδα της Βουλής, νόμο του κράτους αποτελεί πλέον η ΕΣΑΝ Α.Ε. Το νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία της ανώνυμης Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων ψηφίστηκε την Πέμπτη, κατά πλειοψηφία, από το Γ' Θερινό τμήμα της Βουλής, παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, έκανε λόγο για άκρως απαράδεκτη και αντιλαϊκή ρύθμιση και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί μια άκρως νεοφιλελεύθερη πολιτική, καταργεί τη δυνατότητα πρόληψης στους ασφαλισμένους, ενώ μεταβιβάζει τους δημόσιους πόρους σε μια Ανώνυμη Εταιρεία, ελεγχόμενη ουσιαστικά από το ιδιωτικό κεφάλαιο.


Κατά τη διαδικασία, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., 'Αδωνις Γεωργιάδης δέχτηκαν τα πυρά της αντιπολίτευσης αναφορικά με τον περιορισμό των διαγνωστικών εξετάσεων. Οι δύο άνδρες υπεραμύνθηκαν και υποστήριξαν ότι πρόκειται για ένα ελεγκτικό σύστημα που θα περιορίζει τις σπατάλες και σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύει τις συνταγογραφήσεις που έχουν ανάγκη οι ασθενείς.


Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική που εφαρμόζει καταργεί τη δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη και «βάζει μαχαίρι» στην πρόληψη.

'Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος με τη σειρά του κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «πολιτική σχιζοφρένεια» και «κροκοδείλια δάκρυα», τονίζοντας ότι ο υπουργός Υγείας προχώρησε στην ικανοποίηση σχετικού αιτήματος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις διαγνωστικές εξετάσεις. «Δεν αλλάζει τίποτα απολύτως. Αυτά που λέτε ότι δεν θα κάνουν τρίπλεξ ή τεστ ΠΑΠ οι ασφαλισμένοι είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Για προαιρετικές συνταγογραφικές οδηγίες πρόκειται», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.


Πηγή: Healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη