Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Η Ελλάδα πόλος έλξης για τα ζευγάρια που χρειάζονται εξωσωματική γονιμοποίηση

6/5/2015 11:13:50 πμ
Ετοιμάζεται Προεδρικό Διάταγμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo




Ανοίγει ο δρόμος για την απρόσκοπτη είσοδο στην χώρα μας όσων ζευγαριών επιθυμούν να αποκτήσουν το δικό τους παιδί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.




Η λειτουργία τους θα καθορίζεται μέσω προεδρικού διατάγματος ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Αρη Αντσακλή, οι μονάδες αυτές θα λειτουργούν με άνεση, αδειοδοτημένες πλέον και θα μπορούν να αποδείξουν στον κόσμο όχι μόνο την ποιότητα των γιατρών και των μονάδων που προσφέρουν εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα αλλά και τα αυξημένα ποσοστά κυήσεων που επιτυγχάνουν.

Κατά τη διάρκεια ειδικής ημερίδας ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής επεσήμανε τα πολύ σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στο εν λόγω θεσμικό πλαίσιο που, όπως είπε με τη σειρά του, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας, Υποδομών και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σημείωσε ότι διεθνώς 5 εκατομμύρια πολίτες αναζήτησαν ιατρικά κέντρα και η Ελλάδα, σημείωσε η Υπουργός, μπορεί να βρεθεί ψηλά στη λίστα της επισκεψιμότητας των τουριστών που αναζητάνε ιατρικές υπηρεσίες.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"